• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par konkursu "Sakoptākais Latvijas pagasts". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.08.2000., Nr. 303/306 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10189

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas tautsaimniecības soļiem

Vēl šajā numurā

30.08.2000., Nr. 303/306

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par konkursu "Sakoptākais Latvijas pagasts"

Noslēdzies ikgadējais, jau sesto gadu pēc kārtas rīkotais konkurss "Sakoptākais Latvijas pagasts". Pirmos četrus gadus konkursu rīkoja Latvijas Pašvaldību savienība, Latvijas Zemnieku savienība, Latvijas Agronomu biedrība, Latvijas Lauksaimniecības konsultāciju un izglītības atbalsta centrs un Latvijas Radio, pērn piepulcējās Satiksmes ministrija (balvu novada 1.vietas ieguvējam viņi dāvāja arī iepriekš), Kultūras, Zemkopības, Izglītības un zinātnes un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija. Šajā gadā pie rīkotājorganizācijām pieskaitāma arī Labklājības un Ekonomikas ministrija. Tātad ar katru gadu konkurss iegūst arvien lielāku popularitāti. Ik gadus konkursu atbalsta sponsori, kuriem tā ir ne tikai reklāma, bet tā viņi var pateikties par veiksmīgu sadarbību ar pašvaldībām, uzņēmējiem, iestādēm.

Katra ministrija un Latvijas Radio ikvienā novadā piešķīra punktus savā jomā kādam no izvirzītajiem pagastiem vai pilsētām ar lauku teritoriju. Kurzemes, Vidzemes, Latgales un Zemgales novadu pagastos tika vērtētas pagasta attīstības iespējas, zemkopība un lauku vide, sakoptākā uzņēmējdarbības vide, izglītība, ģimenei draudzīgākā pašvaldība, kultūrvide pašvaldībā un vēl daži citi rādītāji, pēc kuru kopvērtējuma noteica konkursa uzvarētājus.

Kurzemē par sakoptāko šogad atzīts Kuldīgas rajona Vārmes pagasts, aiz tā atstājot Dundagas, Rucavas pagastu, Piltenes pilsētu ar lauku teritoriju un Nīgrandes pagastu. Jau pagājušajā nedēļā Vārmē notika Kurzemes sakoptāko pagastu apbalvošana.

Latgalē par sakoptākajiem pagastiem atzīts Daugavpils rajona Naujenes pagasts, Krāslavas rajona Andrupenes pagasts, Ludzas rajona Malnavas pagasts, Balvu rajona Tilžas pagasts, Preiļu rajona Riebiņu pagasts un Rēzeknes rajona Maltas pagasts. Naujenes pagastam piešķirta Laklājības ministrijas balva par draudzīgāko pašvaldību, Ekonomikas ministrijas balva par sakoptāko uzņēmējdarbības vidi, Latvijas Radio balva — par labāko pagastu sabiedrisko attiecību veidošanā. Noslēguma pasākums Naujenes pagastā notiks 25.augustā.

Vidzemē uzvarētāja godā celts Valmieras rajona Kocēnu pagasts, un tur noslēguma pasākums notiks 2. septembrī. Kocēnu pagasts aiz sevis atstājis Salacgrīvas pilsētu ar lauku teritoriju, Raunas pagastu, Trikātas pagastu, Gaujienas pagastu, Ķeipenes pagastu, Sējas pagastu, Cesvaines pilsētu ar lauku teritoriju un Lejasciema pagastu.

Zemgalē noslēguma pasākums 8. septembrī tiks rīkots Iecavā, jo par sakoptāko Zemgales pagastu atzīts Iecavas pagasts, kaut tālu aizmugurē nav palikuši citi Zemgalē vērtētie pagasti — Tumes pagasts, Tērvetes pagasts, Kokneses pagasts, Glūdas pagasts un Gārsenes pagasts.

Katram minētajam pagastam Latvijas Zemnieku savienība piešķir plāksni ar uzrakstu "Sakoptākais pagasts novadā".

"LV" un LPS informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!