• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par lekcijām un semināriem Eiropas Savienības konstitucionālā līguma jautājumos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.02.2005., Nr. 28 https://www.vestnesis.lv/ta/id/101898

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vides sakopšanu kā kompensāciju zivju resursu zaudējumiem

Vēl šajā numurā

18.02.2005., Nr. 28

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par lekcijām un semināriem Eiropas Savienības konstitucionālā līguma jautājumos

Sākot ar 17. februāri, ikviens Latvijas iedzīvotājs un organizācija, kas vēlas uzzināt vairāk par Eiropas konstitucionālo līgumu, var iepazīties ar jaunākajiem informatīvajiem materiāliem latviešu valodā, kā arī ikvienai organizācijai ir iespēja savos pasākumos uzaicināt lektorus par konstitucionālo līgumu.
16.februārī, “Team Europe” dalībniekiem un “Kluba “Māja”– jaunatne vienotai Eiropai” jaunajiem lektoriem tika rīkots mācību seminārs, lai informētu par aktuāliem jautājumiem saistībā ar Eiropas Savienības konstitucionālo līgumu un sagatavotu lekciju un semināru vadīšanai par šo tematu.
Mācību semināru rīkoja Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā sadarbībā ar Eiropas Parlamenta Informācijas biroju, Latvijas Republikas Ārlietu ministriju, Eiropas Savienības informācijas aģentūru un Eiropas kustību Latvijā. Semināra laikā Ārlietu ministrijas pārstāve Dace Dobrāja lektorus informēja par aktuāliem jautājumiem, kas saistīti ar līgumu un tā tulkojumu latviešu valodā. Eiropas kustības Latvijā prezidents Andris Gobiņš iepazīstināja ar jaunākajiem informatīvajiem materiāliem latviešu valodā par Eiropas Savienības konstitucionālo līgumu, kurus seminārā izdalīja arī lektoriem lekciju un semināru vadīšanai.
Informatīvos materiālus par konstitucionālo līgumu var saņemt Eiropas Savienības informācijas aģentūrā Rīgā, Basteja bulvārī 14, 1.stāvā, kā arī sazinoties par tālruni 7212611 vai e–pastu: biblioteka@mk.gov.lv.
Lektoru tīklu “Team Europe” Latvijā 2003.gadā izveidoja Eiropas Komisijas (EK) delegācija Latvijā un Eiropas integrācijas birojs ar Dānijas Ārlietu ministrijas atbalstu, un pašlaik tajā darbojas 24 lektori. “Team Europe” dalībnieki pārstāv visdažādākās sabiedrības grupas – augstskolas, valsts pārvaldi, uzņēmējdarbību, nevalstiskās organizācijas u.c.
Tīkls tiek veidots pēc decentralizācijas principa, lai lektori būtu pieejami visos reģionos un piedalītos dažādos pasākumos (konferencēs, semināros, diskusijās utt.). “Team Europe” dalībnieki saglabā lektora neatkarību un darbojas saskaņā ar savām personīgajām iespējām.
“Team Europe” 1989.gadā izveidoja EK Preses un komunikācijas ģenerāldirektorāts. Lektoru uzdevums ir sniegt precīzu un vispusīgu informāciju par ES, tās politiku, institūcijām un darbību.

Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!