• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vides sakopšanu kā kompensāciju zivju resursu zaudējumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.02.2005., Nr. 28 https://www.vestnesis.lv/ta/id/101906

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2005.gada 17.februāra sanāksmē

Vēl šajā numurā

18.02.2005., Nr. 28

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vides sakopšanu kā kompensāciju zivju resursu zaudējumiem

Ceturtdien, 17.februārī, Vides ministrija Valsts sekretāru sanāksmē pieteica Ministru kabineta noteikumu projektu “Kārtība, kādā nosaka un veic vides sakopšanas darbus, kas kompensē zivju resursiem nodarītos zaudējumus”.
Lai gan Ministru kabineta 2001.gada 8.maija noteikumi Nr.188 “Saimnieciskās darbības rezultātā zivju resursiem nodarītā zaudējuma noteikšanas un kompensācijas kārtība” nosaka kārtību, kādā tiek noteikti un kompensēti saimnieciskās darbības rezultātā zivju resursiem nodarītie zaudējumi, tomēr praksē bieži vien zaudējumu piedzīšana nav iespējama, un šādos gadījumos varētu piemērot vides sakopšanas darbus atbilstoši Zvejniecības likumam.
Vides ministrijas izstrādātajā noteikumu projektā noteikts, ka zivju resursiem nodarītos zaudējumus, veicot vides sakopšanu, kompensē juridiskās un fiziskās personas, kuras nav kompensējušas zivju resursiem nodarītos zaudējumus vai nav izpildījušas zaudējuma kompensācijas līguma nosacījumus.
Prasību tiesā par zaudējumu kompensāciju, nosakot vides sakopšanas darbus, iesniedz Valsts vides dienests. Vides sakopšanas darbus darbspējīgām personām nosaka uz laiku no četrām līdz divsimt astoņdesmit stundām attiecīgi aprēķinātajai zaudējumu summai. Vides sakopšanas darbi, kas kompensētu zivju resursiem nodarītos zaudējumus, var būt pļaušana, nelikumīgi izmesto atkritumu savākšana, parku sakopšana, ainavas elementu, kultūrvēsturisko objektu sakopšana, stādījumu ierīkošana un kopšana, kā arī virszemes ūdensobjektu apsaimniekošana un sakopšana.
Noteikumu projektā arī noteikts, ka vides sakopšanas darbus fiziskās personas veic savas dzīvesvietas apvidū no pamatdarba vai mācībām brīvajā laikā un bez atlīdzības. Juridiskās personas vides sakopšanas darbus veic ar Valsts vides dienestu saskaņotā laikā un vietā.

Vides ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!