• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas dalību NATO un ES kauju grupās ārpus valsts. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.02.2005., Nr. 28 https://www.vestnesis.lv/ta/id/101908

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Somijas parlamentāriešu sadarbību

Vēl šajā numurā

18.02.2005., Nr. 28

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas dalību NATO un ES kauju grupās ārpus valsts

Ceturtdien, 17.februārī, Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš tikās ar NATO spēku Eiropā komandiera vietnieku ģenerāli Džonu Reitu.
Tikšanās gaitā pārrunāti jautājumi, kas skar Latvijas dalību NATO un Eiropas Savienības (ES) kaujas grupās.
Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs J.Dalbiņš iepazīstināja viesus ar komisijas galvenajiem darbības virzieniem un lēmumu pieņemšanas procesu, kā arī pastāstīja par Nacionālo bruņoto spēku dalību starptautiskajās operācijās Irākā un Afganistānā. NATO spēku Eiropā komandiera vietnieks ģenerālis Dž.Reits informēja, ka vizītes mērķis ir intensificēt kontaktus NATO dalībvalstīs un veidot dialogu, lai gūtu ieskatu valstu darbībā miera uzturēšanas misijās.
Dž.Reits sacīja, ka Latvijai būtu jāpadomā par bruņoto spēku finansējuma palielināšanas iespējām, jo ir nepieciešams attīstīties, lai Latvija kā NATO dalībvalsts varētu labāk sagatavot profesionālus karavīrus. Viņš informēja, ka NATO vēlas palielināt miera uzturēšanas vienību skaitu misijās Irākā un Afganistānā, un aicināja Latviju piedalīties tajās ne vien militārajā, bet arī medicīnas un izglītības jomās.
J.Dalbiņš uzsvēra, ka Latvijai ir svarīgi iesaistīties ES kaujas grupās, ko veido tās valstis, kas ir ES un Ziemeļatlantijas alianses dalībnieces. “Tādējādi Latvijas deleģētās vienības varētu izmantot gan ES, gan NATO ātrās reaģēšanas spēkos,” sacīja Aizsardzības komisijas priekšsēdētājs. Dž.Reits atzina, ka tas ir iespējams – tas palīdzēs darboties kopīgās operācijās ES un NATO.
Sarunas noslēgumā puses runāja par finansējuma palielināšanas iespējām Latvijas aizsardzībai un drošībai.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!