• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Komisija skaidros konstitūciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.02.2005., Nr. 28 https://www.vestnesis.lv/ta/id/101922

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Parlamentā strādās vairāk Latvijas pilsoņu

Vēl šajā numurā

18.02.2005., Nr. 28

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Komisija skaidros konstitūciju

KNIIZE.PNG (63016 bytes)Eiropas Komisija (EK) paredzējusi iesaistīties informēšanas kampaņā par Eiropas konstitucionālo līgumu. Šim mērķim paredzēts izlietot astoņus miljonus eiru, ziņo portāls www.euobserver.com. Informācijas kampaņas intensitāte Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs atšķirsies. Tiks ņemti vērā vairāki faktori – cik daudz valsts iedzīvotāju zina par konstitūciju, kā paredzēta svarīgā dokumenta ratifikācija u.c. EK apgalvo, ka tās ieguldījums palīdzēs nacionālajām valdībām paaugstināt iedzīvotāju atbalstu konstitucionālajam līgumam.
Tiek norādīts, ka pieejamais finansējums tiks sadalīts divās daļās – trīs un piecos miljonos eiru. Pieci miljoni eiru tiks dalīti, ņemot vērā dalībvalsts iedzīvotāju skaitu. Piemēram, paredzēts, ka Vācija varētu saņemt teju miljonu eiru, bet Malta – tikai piecus tūkstošus. Šie naudas līdzekļi tiks nodoti EK pārstāvniecībām katrā dalībvalstī. Tomēr tiek apgalvots, ka līdzekļi netiks nodoti nacionālajām valdībām. “Mēs izplatīsim savu informāciju, nevis valdību informāciju,” uzsver komunikāciju stratēģijas runasvīrs.
Savukārt trīs miljoni eiru tiks dalīti, balstoties uz speciāliem kritērijiem. Lemjot par atbalstu konkrētiem projektiem, tiks vērtēta projektu kvalitāte, kuru mērķis ir informēt iedzīvotājus. Katrai valstij piešķirtais finansējums būs atkarīgs arī no tā, cik daudz konkrētās valsts iedzīvotāji zina par konstitucionālo līgumu, kā arī – kādā veidā līgums tiks ratificēts. Atgādināsim, ka daudzās valstīs par konstitucionālo līgumu balso parlaments, bet citviet par tā stāšanos spēkā lemj tauta referendumā. Saskaņā ar EK paziņojumu, lielāks finansiālais atbalsts tiks piešķirts valstīm, kur par dokumenta ratifikāciju tiks rīkota tautas balsošana.
Līdz šim konstitucionālo līgumu ratificējušas Ungārija, Lietuva un Slovēnija. Šajā nedēļas nogalē – 20.februārī – notiks pirmais referendums. Par konstitūcijas ratifikāciju lems Spānijas iedzīvotāji.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!