• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Parlamentā strādās vairāk Latvijas pilsoņu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.02.2005., Nr. 28 https://www.vestnesis.lv/ta/id/101924

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nozare bez mundiera, un tās skola

Vēl šajā numurā

18.02.2005., Nr. 28

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Parlamentā strādās vairāk Latvijas pilsoņu

FOTOEP.PNG (112681 bytes)
Te — Eiropas Parlamentā — strādās aizvien vairāk Latvijas pilsoņu
Avots: Eiropas Parlaments

Eiropas Parlamenta (EP) informācijas birojā Latvijā pašlaik strādā tikai viens cilvēks, savukārt ierēdņa, kura galvenais uzdevums būtu vadīt ekskursijas EP un atbildēt uz jautājumiem latviešu valodā, vispār nav. Šajā nedēļā EP viceprezidents Aleho Vidāls Kvadross un EP administrācijas pārstāvji vienojušies ar Latvijas EP deputātiem Georgu Andrejevu un Valdi Dombrovski, ka situācija mainīsies un turpmāk EP informācijas birojā Rīgā kopumā strādās četri darbinieki. Vienlaikus EP Briselē plānots pieņemt darbā ierēdni, kurš apmeklētāju grupām no Latvijas vadīs ekskursiju latviešu valodā.
EP informācijas biroja Latvijā vadītāja vietniece Dace Dravniece sarunā ar “LV” norāda, ka Rīgas birojā paredzēts izveidot trīs jaunas darba vietas. “Plānots, ka būs divi “A” līmeņa darbinieki un divi “C” līmeņa darbinieki.” Praktiski tas nozīmē, ka birojā strādās vadītājs, tā vietnieks un divas sekretāres.
Pozitīvi vērtējams arī tas, ka beidzot EP Briselē būs cilvēks, kas apmeklētāju grupām par vienīgo tieši vēlēto Eiropas Savienības (ES) institūciju varēs stāstīt latviešu valodā. “Līdz šim šāda cilvēka nebija. Šie pienākumi tika uzlikti deputātu palīgiem vai kādam citam darbiniekam no Latvijas,” pašreizējo situāciju raksturo D.Dravniece. Jāatzīmē, ka EP gadā apmeklē diezgan daudz latviešu valodā runājošo. Deputāti par ES budžeta līdzekļiem apmeklēt EP un iepazīties ar tā darbu var uzaicināt 80 cilvēku gadā.
“Mūsu valsts pilsoņu skaits ES institūcijās ir tieši saistīts ar Latvijas spēju nodrošināt savu interešu aizstāvību Eiropā. Tādējādi vakardienas tikšanās pozitīvais iznākums stiprinās Latvijas pozīciju ES, padarot to līdzvērtīgu ar vecajām ES dalībvalstīm, un sekmēs Eiropas Parlamenta atpazīstamību Latvijā,” norāda G.Andrejevs.
Decembra sākumā deputāti bija sagatavojuši vēstuli EP vadībai, aicinot piešķirt Latvijai un pārējām Baltijas valstīm papildu ierēdņu vietas EP institūcijās. Šo vēstuli parakstīja visi Baltijas valstu un vairāku citu dalībvalstu EP deputāti.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!