• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Negremdēt Putinu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.08.2000., Nr. 303/306 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10199

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Pacelšana ir ārkārtīgi delikāta misija"

Vēl šajā numurā

30.08.2000., Nr. 303/306

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Negremdēt Putinu"

"Gazeta Wyborcza"

— 2000.08.23.

Intervija ar bijušo Borisa Jeļcina padomnieku Sergeju Stankeviču.

GW: Kas Putinam būtu jādara tagad?

SS: Tagad viņam ir publiski jāatzīst, ka ir pieļāvis kļūdas. Katrā gadījumā tāda atzīšanās valdību nepazemos. Gluži otrādi. Pēc tam viņam ir līdz galam jānoskaidro katastrofas iemesli, jo ir skaidrs, ka tur ir kādi noslēpumi. Vakar par šo tēmu runāju ar speciālistiem, kuri ir būvējuši šo zemūdeni. Viņi apgalvo, ka nav iespējama nekāda sagadīšanās, kuras dēļ "Kursk" varētu nogrimt divu minūšu laikā. Eksperti domā, ka iemesls varētu būt vai nu kāda komandas locekļa terora akts, par ko, protams, ir stipri jāšaubās, vai arī spēcīgas eksplozijas — vismaz divas vai trīs. Sadursme ar citu objektu ir pilnīgi izslēgta, kaut vai tādēļ, ka gadījumā, ja 18 tūkstošu tonnu zemūdene sadurtos ar kaut ko, tad arī otrs objekts nebūtu spējīgs aizpeldēt no sadursmes vietas pats saviem spēkiem.

Tāpat ir skaidrs, ka ir pienācis pēdējais laiks paātrinātai un pamatīgai bruņoto spēku reformas īstenošanai. Šīs reformas ir atliktas pārāk ilgi.

Tomēr Putinam vēl joprojām ir izredzes kļūt par labu prezidentu un īstenot reformas. Tādēļ es esmu ārkārtīgi uzmanīgs, kritizējot pašu Putinu. Viņa kļūdas ir acīm redzamas, un par tām ir atklāti jārunā. Taču, manuprāt, uzbrukumi Putinam ir pārāk emocionāli. Un, kaut arī notikusi traģēdija, nevajag gremdēt prezidentu. Ar viņu ir saistītas pārāk lielas cerības, lai tagad atņemtu viņam rīcības spējas. Es kategoriski iebilstu pret publisku eksekūciju — pēc manām domām, tieši Putins ir spējīgs īstenot patiesas reformas. Tādēļ nedrīkst reizē ar 118 jūrniekiem nogremdēt arī 150 miljonu cilvēku cerības.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!