• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Putins atklāj savu seju". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.08.2000., Nr. 303/306 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10201

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Valsts devusi amorālu mācību"

Vēl šajā numurā

30.08.2000., Nr. 303/306

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Putins atklāj savu seju"

"Le Temps"

— 2000.08.23.

 

Notikumu gaita un traģika mazpamazām norauj noslēpumainības plīvuru, kas apvija Krievijas prezidentu.

"Kursk" katastrofa vispirmām kārtām izgaismoja Vladimira Putina šausminošo nespēju sarunāties, sarunāties ar savu tautu. Krievi ir raduši piedot, tomēr viņi nespēj aizmirst Vladimira Putina neizteiksmīgo seju un viņa atkārtotos melus. Tas viss viņiem atsauc atmiņā, ka cilvēks, kuru viņi ir ievēlējuši par prezidentu, nav nekas cits kā nepazīstama figūra bez vēstures un jūtām un ka viņš neīstenos nekādu citu politiku un nedarīs nekā cita, kā vien aizsargās režīmu. Likuma aizstāvis, nelokāms, uzticams, taču auksts.

Lai gan prezidents daudz runā par cīņu pret oligarhiem un viņu privilēģijām vai arī par tiesiskas valsts izveidi, īstenība ir pavisam citāda.

"Kursk" traģēdija izgaismo prezidenta divkosību. Pēc astoņiem mēnešiem pie varas nav īsti skaidrs, ko īsti vēlas Vladimirs Putins. Rodas nedrošība. Kas attiecas uz viņa atbalstītājiem, daži šaubās par viņa spēju izturēt smagas problēmas. Cars Vladimirs varētu valdīt taisnīgi, bet vai viņam ir pietiekami stipri pleci, lai vadītu un reformētu Krieviju?

Eriks Hēsli

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!