• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Hofam Svenam Hēdlundam 70 gadu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.08.2000., Nr. 303/306 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10208

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Ierēdņi stāv rindā uz cietumu"

Vēl šajā numurā

30.08.2000., Nr. 303/306

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Hofam Svenam Hēdlundam 70 gadu"

"Dalarnas Tidningar"

— 2000.08.19.

 

"Svarīgi ir saglabāt pozitīvu skatījumu uz dzīvi, būt aktīvam un visu laiku raudzīties uz priekšu. Es laikam nekad nekļūšu par īstu pensionāru."

To saka Hofs Svens Hēdlunds no Jurtnēsas. Kaut arī viņam 21. augustā apritēs 70 gadu, viņš ir tikpat aktīvs kā agrāk.

Pēc ilgiem reklāmas jomā nostrādātiem gadiem viņam ir darba pilnas rokas. Tagad gan viņš ir pievērsies citai sfērai, kas ļoti lielā mērā saistīta ar pašaizliedzīgu bezpeļņas darbošanos.

Savu profesionālo karjeru Svens sāka kā izsūtāmais zēns "Konsum" veikalā Stremsbrū, un par šo darbu viņš bija patiešām lepns. Pēc tam viņš kļuva par reklāmas asistentu Vesterosā un vēlāk par reklāmas šefu. Zināmu laiku viņš strādāja arī Stokholmā.

1964. gadā viņš pārcēlās uz Būrlengi, kur kopā ar sievu vadīja savu reklāmas biroju. 1976. gadā viņi savu darbību pārvietoja uz Jurtnēsu.

"Mūsu specialitāte bija vākšana labdarīgiem mērķiem. Viens no lielākajiem klientiem bija Pestīšanas armija."

Ar Pestīšanas armijas starpniecību Svens reiz nokļuva Latvijā, un viņu ārkārtīgi satricināja apstākļi, kādus viņš redzēja bērnu namos un slimnīcās. Viņš ar sievu pēc tam sāka neliela apmēra mantu un līdzekļu vākšanu, lai palīdzētu pensionāriem Latvijā.

Šobrīd viņi ir uzņēmušies atbildību un rūpējas par 47 Latvijas pensionāriem.

Svens bieži uzstājas ar priekšlasījumiem dažādās Viduszviedrijas biedrībās, stāsta par veco ļaužu stāvokli Latvijā un vāc naudu.

"Visvairāk parasti dod par 60 gadiem vecākas vientuļas sievietes. Jo sliktāks ir cilvēku ekonomiskais stāvoklis, jo vieglāk viņi spēj iejusties saņēmēju situācijā", viņš saka.

Hofa Svena projekti ir saņēmuši ļoti lielu atbalstu. Viens no tiem bija milzu krusta uzlikšana un citi ieguldījumi Pestīšanas armijas lauku īpašumā Skangalē 110 kilometru no Rīgas. Palīdzību piešķīra apmēram 30 sponsori, un brīnišķīgi palīdzēja arī Retvīkas ģimnāzijas audzēkņi.

Savās lauku mājās Jurtnēsā Svens ir ierīkojis nelielu muzeju, kurā ir savācis dažādus vecus darba rīkus un akmeņus. Viņš arī raksta dzejoļus un rada savus mākslas darbus, kas ir pazīstami pat ārpus Zviedrijas.

Nilss Gunnars Storerkers

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!