• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lūdz paaugstināt gāzes tarifus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.02.2005., Nr. 30 https://www.vestnesis.lv/ta/id/102084

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nelaimes mežam vēl nav novērstas

Vēl šajā numurā

22.02.2005., Nr. 30

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lūdz paaugstināt gāzes tarifus

GAZE2.PNG (87540 bytes)
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) ir saņēmusi divus a/s “Latvijas gāze” iesniegumus par dabasgāzes realizācijas galatarifu koriģēšanu līdz 2006.gadam. Kopumā paredzēts gāzes tarifu palielinājums līdz pat 20,3 procentiem.
Kā skaidro SPRK Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Līga Rimšēviča, atbilstoši pir-majam iesniegumam tarifu pieaugums no 2005.gada 1.maija paredzēts par 4,8 – 7,4 procentiem atkarībā no patēriņa apjoma gadā. Tātad iedzīvotājiem, kas izmanto gāzi sadzīves vajadzībām, pieaugums plānots par 4,8%, bet, ja gāzi izmanto apkurei, – par 5,2 procentiem.
No 2005.gada 1.jūlija “Latvijas gāze” lūdz paaugstināt tarifus par 5,8 – 12,5 procentiem atkarībā no patēriņa apjoma gadā. Tātad iedzīvotājiem, kas izmanto gāzi sadzīves vajadzībām, pieaugums plānots par 8,9, bet apkurei – par 12,5 procentiem.
Savukārt otrais iesniegums paredz tarifu pieaugumu tikai no 2006.gada janvāra. Plānots, ka salīdzinājumā ar patlaban spēkā esošajiem tarifiem tie no nākamā gada pieaugs par 13,7 – 20,3 procentiem atkarībā no patēriņa apjoma gadā. Iedzīvotājiem, kas izmanto gāzi sadzīves vajadzībām, pieaugums plānots par 16 procentiem, bet apkurei – par 20,3 procentiem.
Regulators šobrīd izvērtē saņemtā priekšlikuma atbilstību tiesību aktos noteiktajām prasībām, paskaidroja L.Rimšēviča.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!