• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Skaidrība par ģenerālprokurora amata kandidātu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.02.2005., Nr. 30 https://www.vestnesis.lv/ta/id/102085

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 22. februārī

Vēl šajā numurā

22.02.2005., Nr. 30

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Skaidrība par ģenerālprokurora amata kandidātu

Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētājs Andris Guļāns nolēmis ģenerālprokurora amatam atkārtoti izvirzīt Jāni Maizīti.

GULANS1.PNG (78158 bytes) MAIZITIS.PNG (77088 bytes)

Andris Guļāns
Foto: Aigars Jansons, A.F.I.

Jānis Maizītis
Foto: Gatis Dieziņš, A.F.I.

Šādu lēmumu A.Guļāns pieņēmis vakar pēc tikšanās ar J.Maizīti, kuras laikā saņēmis ģenerālprokurora apstiprinājumu, ka viņš gatavs kandidēt ģenerālprokurora amatam arī uz nākamo pilnvaru termiņa laiku, informē Augstākās tiesas Komunikācijas nodaļa.
Vakar, 21.februārī, pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Aigaru Kalvīti AT priekšsēdētājs uzaicinājis uz pārrunām ģenerālprokuroru. Pēc AT priekšsēdētāja izteiktā piedāvājuma J.Maizītis rakstiski apliecinājis savu gatavību kandidēt ģenerālprokurora amatam arī uz nākamo pilnvaru termiņa laiku.
Šodien, 22.februārī, A.Guļāns plāno iesniegt Saeimas priekšsēdētājai Ingrīdai Ūdrei vēstuli ar priekšlikumu apstiprināt par Latvijas ģenerālprokuroru J.Maizīti.
Iepriekš AT priekšsēdētājs bija paudis viedokli, ka nosauks kandidātu marta sākumā, konkrēti – 1.martā. Šis datums bijis saistīts ar vajadzību izvērtēt Ģenerālprokuratūras gada darba rezultātus un uzklausīt AT Plēnuma viedokli, skaidro AT priekšsēdētāja palīdze Anita Kehre. To A.Guļāns izdarījis pagājušajā nedēļā, kad notika gan virsprokuroru sanāksme, gan AT Plēnuma sēde.
Augstākās tiesas Komunikācijas nodaļa norāda, ka svarīgs arguments kandidāta nominēšanai un tai izvēlētajam laikam esot arī valsts augstāko amatpersonu viedoklis, Saeimas deputātu vairākuma publiski paustā politiskā gatavība un sabiedriskā doma. Pašreiz atbalstu tieši J.Maizīša atkārtotai ievēlēšanai izteiksi gan Valsts prezidente, gan Ministru prezidents, saņemtas arī partiju un sabiedrībā pazīstamu cilvēku atbalsta vēstules.
A.Guļāns uzsvēris, ka viņa izvēle, izvirzot Jāni Maizīti apstiprināšanai Saeimā, ir profesionāli pietiekami izsvērta, politiski neitrāla un pašreizējai situācijai atbilstoša.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!