• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par tekstilizstrādājumiem, kuriem nav vajadzīgs izcelsmes apliecinājums, laižot tos brīvā apgrozībā Kopienā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.02.2005., Nr. 30 https://www.vestnesis.lv/ta/id/102092

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par uzlabojumiem Eiropas Savienības Apvienošanās direktīvā

Vēl šajā numurā

22.02.2005., Nr. 30

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par tekstilizstrādājumiem, kuriem nav vajadzīgs izcelsmes apliecinājums, laižot tos brīvā apgrozībā Kopienā

Turpinot tekstilizstrādājumu tirdzniecības liberalizācijas procesu, Eiropas Komisija šā gada 7.februārī pieņēma Regulu (EK) Nr.209/2005, ar ko nosaka to tekstilizstrādājumu sarakstu, kuriem nav vajadzīgs izcelsmes apliecinājums, laižot tos brīvā apgrozībā Kopienā.
Minētā regula aizstāj Padomes 1998.gada 30.novembra Regulu (EK) Nr.2579/98, ar kuru līdz šim bija noteikts to tekstilizstrādājumu saraksts, kurus laižot brīvā apgrozībā nebija jāuzrāda izcelsmes apliecinājums.
Salīdzinot ar atcelto normatīvo aktu, 7.februārī apstiprinātā regula paredz vēl plašāku tekstilizstrādājumu klāstu, kuriem nav vajadzīgs izcelsmes apliecinājums, izlaižot tos brīvā apgrozībā Kopienā. Atjauninot sarakstu, tajā iekļautas jaunas tekstilizstrādājumu kategorijas, piemēram, aizkari, pledi, segas, šalles, lakati un tamlīdzīgi izstrādājumi, izņemot trikotāžas, no vilnas, kokvilnas vai ķīmiskām šķiedrām; kokvilnas marle; teltis un citi tūrisma piederumi no auduma; dažādi pavedieni, dzija, auklas, virves u.c.
Regula stājas spēkā 2005.gada 15.februārī. Saskaņā ar regulas 3.pantu tās noteikumi ir piemērojami ar atpakaļejošu spēku – no 2005.gada 1.janvāra.
Ar regulas tekstu latviešu valodā iespējams iepazīties Eiropas Komisijas mājas lapā publicētajā “Eiropas Savienības Oficiālā Vēstneša” L034 2005.gada 8.februāra numurā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!