• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas vēstnieka pie Svētā Krēsla tikšanos ar Vatikāna valsts sekretāru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.02.2005., Nr. 30 https://www.vestnesis.lv/ta/id/102099

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Lietuvas apbalvojumu Sandrai Kalnietei

Vēl šajā numurā

22.02.2005., Nr. 30

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas vēstnieka pie Svētā Krēsla tikšanos ar Vatikāna valsts sekretāru

Piektdien, 18.februārī, Latvijas vēstnieks Svētajā Krēslā Alberts Sarkanis Vatikānā darba vizītes laikā tikās ar valsts sekretāru attiecībām ar valstīm arhibīskapu Džovanni Lajolo.
Saistībā ar 60.gadadienu kopš Otrā pasaules kara beigām, ko Baltijas valstis piedzīvoja pēc piecdesmit gadiem, vēstnieks nodeva Latvijas Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas vēstuli pāvestam Jānim Pāvilam II. “Agrāk vai vēlāk ir jābūt vēsturisko griežu vērtējumam, jo tas ir katras valsts morāls pienākums, ja tā vēlas veicināt savstarpēju sapratni un labas attiecības. Tikai tā var paļauties, ka nākotnē netiks pieļauta totalitārisma atdzimšana,” atzīmēja vēstnieks.
Tika pārrunātas Latvijas un Svētā Krēsla divpusējās attiecības 2002.gadā noslēgtā starpvalstu līguma īstenošanas ietvaros. Vēstnieks izteica gandarījumu par Vatikāna dāvinājumu Latvijai – Sv.Meinarda baznīcu Liepājā un neseno papildu sūtījumu – lielo zvanu baznīcai, ko bīskapam Vilhelmam Lapelim nodeva apustuliskais nuncijs Baltijas valstīs Peters Stefens Curbrigens. Ar gandarījumu tika atzīmēts, ka turpinās darbs, gatavojot Baltijai nozīmīgā kultūrvēsturiskā albuma Terra Mariana faksimila un komentāru izdošanu.
Dienu iepriekš vēstnieks A.Sarkanis un otrā sekretāre Elīna Čaklā pēc Latvijas Kultūras ministrijas ierosinājuma apmeklēja Vatikāna Apustulisko bibliotēku. Sarunā ar bibliotēkas prefektu Rafaēlu Farīnu pārrunāti kultūrvēsturiskā albuma “Terra Mariana” faksimila un zinātnisko komentāru sagatavošanas praktiskie jautājumi.

Ārlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!