• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Ierēdņi stāv rindā uz cietumu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.08.2000., Nr. 303/306 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10210

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Nedrīkst sajaukt Krievijas problēmas..."

Vēl šajā numurā

30.08.2000., Nr. 303/306

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Ierēdņi stāv rindā uz cietumu"

"Megapolis — Ekspress"

— 2000.08.10.

Vēsture liecina, ka visefektīvāk ar korupciju savās valstīs cīnās pie varas nākušie militāristi.

Pakistānas līderis ģenerālis Parvezs Mušarafs uzreiz pēc militārā apvērsuma pērngada oktobrī, kas izvirzīja viņu valsts vadībā, arestēja bijušo valsts premjerministru Navazu Šarifu, apvainojot viņu korupcijā. Pēc tam sākās ilgstoša un rūpīga Šarifa lietas izmeklēšana, kurā noskaidrojās, ka viņš ir piesavinājis miljoniem dolāru valsts naudas.

Šajās dienās Karači tiesa bijušajam premjerministram piesprieda 14 gadu katorgas un 2 miljonu rūpiju naudas sodu.

Izmeklētāji ierosinājuši lietu arī pret Šarifa ģimenes locekļiem, kuriem pieder notiesātā premjera valdīšanas laikā nelikumīgi iegūts nekustamais īpašums Lahorā un citās valsts pilsētās.

"Sunday Times" raksta, ka pašlaik Pakistānā tiesu gaida 122 agrākās amatpersonas no Benaziras Bhuto partijas, kurus apvaino korupcijā, kukuļņemšanā un valsts kases izlaupīšanā. Valstij par labu no bijušo valdības ierēdņu rēķiniem atgūti vairāk nekā 268 miljoni dolāru. Turklāt Mušarafs nodibinājis speciālu atskaišu departamentu, kurā ierodas par finansu mahinācijām aizdomās turētie bijušie ierēdņi un ar dokumentiem apliecina, par kādu naudu savulaik viņi iegādājušies lepnās savrupmājas un automašīnas. Ja viņiem neizdodas pierādīt likumīgu iztērētās naudas izcelsmi, viņi tūdaļ pat nokļūst cietumā, kas izbūvēts departamenta pagrabā, un pret viņiem tiek ierosināta krimināllieta.

Vadims Merkulovs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!