• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas atbalstu Gruzijas kinematogrāfistiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.02.2005., Nr. 31 https://www.vestnesis.lv/ta/id/102194

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts prezidentes un ārlietu ministra vizīti Briselē un piedalīšanos NATO galotņu sanāksmē

Vēl šajā numurā

23.02.2005., Nr. 31

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas atbalstu Gruzijas kinematogrāfistiem

Kino eksperti no Gruzijas – Konstantīns Člaidze un Gurams Gogua – vizītes laikā Latvijā ir iepazinušies ar Latvijas kinoarhīva fondiem un Starptautiskā kino centra kolekciju, kur glabājas gruzīnu kinorežisoru filmu oriģinālversijas gruzīnu valodā.
Pēc šā gada 15.janvārī kinostudijā “Gruzija Film” notikušā ugunsgrēka, kurā sadega Gruzijas filmu oriģinālmateriāli, ekspertu mērķis ir apzināt saglabājušās gruzīnu kinorežisoru filmu kopijas.
Gruzijas kinematogrāfisti iepazinās ar Latvijas kinonozares stāvokli, apmeklējot vairākas kinostudijas, kinoteātrus un Latvijas Nacionālo kinematogrāfijas centru. Viesi atzina, ka Latvijas pieredze kinoindustrijas atjaunošanā viņiem ir īpaši svarīga, jo rāda ceļu stāvokļa uzlabošanai arī Gruzijā.
Viesi tikās arī ar kultūras ministri Helēnu Demakovu, kas apliecināja gatavību atbalstīt ES līdzekļu piesaisti, lai palīdzētu Gruzijai atjaunot nacionālo filmu mantojumu.
“Latvijai būtu jāizmanto ES pārrobežu politikas instrumenti, lai palīdzētu Gruzijai šajā nelaimē. Maskavā atrodas gruzīnu filmu negatīvi, iespējams, ES var nākt talkā ar naudas līdzekļiem to izpirkšanai,” uzskata Helēna Demakova.
Latvijas Nacionālais kinematogrāfijas centrs izpētīs iespējas iesaistīt Gruzijas kino profesionāļus savstarpējas sadarbības projektos, piemēram, uzaicināt Gruzijas producentus piedalīties “Baltic Films” organizētajā Baltijas valstu dokumentālo filmu forumā.

Gunda Ignatāne, kultūras ministres preses sekretāre

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!