• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sasniegts jauns kāpums mežu atjaunošanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.02.2005., Nr. 31 https://www.vestnesis.lv/ta/id/102200

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 23. februārī

Vēl šajā numurā

23.02.2005., Nr. 31

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sasniegts jauns kāpums mežu atjaunošanā

Pērn sasniegts jauns rekords mežu atjaunošanā pēdējos gados – valstī atjaunots 37 571 hektārs meža, kas ir par 28% vairāk nekā gadu iepriekš.

Atjaunotās meža platības katru gadu pieaug. Valsts mežos atjaunoto meža platību apjomi pēdējos gados ir stabilizējušies ar tendenci nedaudz pieaugt. Savukārt pārējo, lielākoties privāto īpašnieku, mežu atjaunošana beidzot kļuvusi dinamiskāka.
Valsts meža dienesta (VMD) Mežsaimniecības daļas vadītāja Rita Benta norāda, ka salīdzinoši liels atjaunoto meža platību apjoma pieaugums panākts laikā no 1.oktobra līdz 31.decembrim. Meža atjaunošanas prasību izpilde šajā laikposmā panākta, kvalitatīvi izpildot jaunaudžu kopšanas darbus.
Kā zināms, normatīvie akti nosaka meža īpašniekam pienākumu atjaunot izcirstās platības noteiktos termiņos un kvalitātē. Ja prasības netiek izpildītas, meža īpašnieks savā īpašumā nevar veikt galveno cirti, un koksnes resursi tiek iesaldēti. 2004.gada 1.janvārī atjaunošanas prasību neizpildes dēļ pārējos mežos bija iesaldēti 17,8 miljoni kubikmetri koksnes, savukārt ar 2005.gada 1.janvāri šādas koksnes apjoms sarucis un šobrīd ir 15,9 miljoni kubikmetru.
Šādu meža atjaunošanas rezultātu sasniegšanā ļoti nozīmīgs ir darbs ar meža īpašniekiem, uzskata R.Benta. Pērn tiem īpašniekiem, kuri nebija izpildījuši normatīvajos aktos noteiktās meža atjaunošanas prasības, tika izsūtītas vēstules, kurās viņi informēti par neatjaunotajām platībām, kā arī brīdināti par iespējamām sankcijām. Vienlaikus norādīts, kur un kā var saņemt konsultācijas.
Dienesta darbinieku skatījumā, šogad meža īpašniekiem jārēķinās ar specifiku vējgāžu platību atjaunošanā, kā arī ar nepieciešamību laikus pasūtīt stādāmo materiālu.

“LV” informācija

GRAFIKIS.PNG (60629 bytes)
Meža atjaunošana
2001.-2004.gadā

Avots:VMD

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!