• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas atbalstu zinātnei un izglītībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.02.2005., Nr. 32 https://www.vestnesis.lv/ta/id/102310

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2005.gada 22.februāra sēdē

Vēl šajā numurā

24.02.2005., Nr. 32

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas atbalstu zinātnei un izglītībai

Izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete ir gandarīta par Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas lēmumu atbalstīt priekšlikumu zinātniskās darbības (zinātnes, pētniecības un inovāciju) finansējumu palielināt ik gadus par 0,15 procentiem no iekšzemes kopprodukta.
I.Druviete cer, ka nākamais šīs valdības solis izglītības reālā finansiālā atbalstīšanā būs Valdības deklarācijas punkta, kas paredz augstākās izglītības finansējuma palielināšanu ik gadus par 0,1% no iekšzemes kopprodukta, pildīšana.
Ministre ir gandarīta, ka A.Kalvīša valdība ieies vēsturē kā pirmā, kuras laikā noticis nozīmīgs pagrieziens attieksmē pret cilvēka intelektuālo darbu un intelektuālo resursu nozīmi ekonomikas attīstībā. No budžeta līdzekļiem tiks atbalstīta ne tikai teorētiskā zinātne, bet arī jaunu zinātņietilpīgu produktu radīšana.
Ministre atzinīgi vērtē Saeimas deputātu paveikto darbu un vēlēšanos uzņemties atbildību par Latvijas attīstību. Tas pilnībā saskan ar Lisabonas stratēģiju zināšanu ekonomikas izveidei Latvijā.

Laila Spaliņa, ministres padomniece komunikāciju lietās

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!