• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Ēnu diena" arī Strasbūrā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.02.2005., Nr. 32 https://www.vestnesis.lv/ta/id/102317

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mūziķu pilsētas prātīgais pragmatisms

Vēl šajā numurā

24.02.2005., Nr. 32

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Ēnu diena” arī Strasbūrā

Vakar, 23.februārī, Latvijā daudziem sabiedrībā pazīstamiem cilvēkiem bija “ēnas” – skolēni no visdažādākajām Latvijas vietām, kuri sekoja politiķu, baņķieru, žurnālistu ikdienas gaitām. Skolēniem tā ir lieliska iespēja uzzināt, kāda ir katra profesijas pārstāvja darba diena. Latvijas Eiropas Parlamenta (EP) deputātu darbs ieinteresējis Dobeles Valsts ģimnāzijas 12.klases skolnieci Ievu Veldzi. Viņa izvēlējās kļūt par eiroparlamentārieša Valda Dombrovska “ēnu”.
Sarunā ar “Latvijas Vēstnesi” V.Dombrovskis atklāja, ka šī ir pirmā reize, kad kāds “ēno” viņa darbu. Ieva viņa darba gaitām seko jau no pirmdienas. Viņa būs izzinājusi EP deputāta darbu visas nedēļas garumā. V.Dombrovskis stāstīja, ka cilvēki ir saprotoši un visur ielaiž arī viņa “ēnu” Ievu. “Vienīgais izņēmums ir plenārsēžu zāle. Tur Ieva manam darbam seko no skatītāju tribīnes.”
Ieva “Latvijas Vēstnesim” atklāja, ka šī viņai ir lieliska iespēja uzzināt, ko ikdienā dara politiķi. “Jā, es interesējos par politiku. Skolotāja piedāvāja man piedalīties konkursā un man izdevās nokļūt šeit – Strasbūrā.” Ievai bijis jāiztur īpašs konkurss, jāiesniedz sava biogrāfija un arī jāraksta motivācijas vēstule.
Meitene izlēmusi, ka nākotnē studēs politiku, tādēļ būt par EP deputāta “ēnu” ir lietderīgi, jo tādējādi viņa vairāk uzzina par politikas veidošanas procesu. “Līdz šim man nebija dota iespēja uzzināt, kā tad ikdienā strādā parlaments. Tagad šo to zināšu, vismaz par EP deputāta ikdienu.” Pirms došanās uz Strasbūru iespaids par šo ES institūciju viņai bijis atšķirīgs. “Šeit ir ļoti jauki cilvēki, un visi jūtas brīvi.” Viņa smaidot stāstīja, ka domājusi ieraudzīt vairāk deputātu jau pieklājīgā vecumā un ar sirmām galvām. “Patiesībā tā nemaz nav. Mani pārsteidza arī tas, ka šeit strādā vairāk sieviešu, nekā biju domājusi.”
Jautāta, kāda viņai šķiet deputāta darba diena, Ieva atbildēja: “Katru brīdi kaut kas notiek. Visu laiku kaut kur jāskrien – no vienas sanāksmes uz otru.” Ieva vēl smejot beigās noteica, ka nākotnē labprāt vēlētos kļūt par deputāti.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!