• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas ārlietu ministra vizīti Turcijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.02.2005., Nr. 33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/102434

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidente Igaunijas Republikas proklamēšanas 87.gadadienai veltītajā Veljo Tormisa koncertā Rīgas Latviešu biedrības namā 2005.gada 24.februārī:

Vēl šajā numurā

25.02.2005., Nr. 33

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas ārlietu ministra vizīti Turcijā

Vakar, 24. februārī, ārlietu ministrs Artis Pabriks oficiālās vizītes ietvaros Turcijā tikās ar Turcijas prezidentu Ahmetu Nedždetu Sezeru. Tikšanās laikā abas amatpersonas izteica gandarījumu par abu valstu draudzīgajām attiecībām, vienlaikus norādot uz lielo turpmākās sadarbības potenciālu. Prezidents pauda gandarījumu par Latvijas lēmumu atvērt vēstniecību Ankarā un norādīja, ka Turcija plāno atklāt vēstniecību Rīgā šā gada otrajā pusē. Prezidents uzsvēra, ka pastāvīgo diplomātisko pārstāvniecību atvēršana norāda uz abu valstu veiksmīgo sadarbību un vēlmi padziļināt turpmāko sadarbību dažādās jomās.
Turcijas prezidents apsveica Latvijas valsts attīstības progresu pēdējo gadu laikā, kas ir vainagojies ar pilntiesīgu Latvijas dalību starptautiskajās organizācijās – ES un NATO. Viņš uzsvēra, ka Turcija vienmēr ir atbalstījusi Latvijas neatkarību un brīvības cīņas. Ārlietu ministrs savukārt izteica pateicību par Turcijas atbalstu Latvijai, neatzīstot Latvijas valsts padomju okupācijas faktu.
Artis Pabriks apliecināja, ka līdz ar Latvijas pievienošanos ES un NATO arī starpvalstu attiecībās tiek iezīmēta jauna dimensija. Turcijas prezidents norādīja uz Turcijas eirointegrācijas procesu un novērtēja Latvijas atbalstu šajos centienos. Viņš uzsvēra, ka Turcijai un Eiropai ir kopīgas vērtības un izpratne par demokrātijas principiem.
Sarunas laikā pārrunāta arī gaidāmā Latvijas Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas vizīte Turcijā šā gada 19. un 20. aprīlī.
Ārlietu ministrs Artis Pabriks tikās arī ar Turcijas Nacionālās asamblejas spīkeru Bulentu Arinku, kā arī ar Turcijas un Latvijas parlamentu sadarbības grupas vadītāju Osmanu Akmanu, ar ko pārrunāja abu valstu parlamentu sadarbības iespējas.
Ministrs apmeklēja Ataturka mauzoleju Ankarā un viesojās Bilkentas universitātē, kur studentu auditorijā uzstājās ar publisku lekciju par Latvijas pieredzi integrācijā ES un NATO, kā arī par dažādiem aktuāliem ārpolitikas jautājumiem.
Vakarā ministrs tikās ar Turcijas premjerministra vietnieku un ārlietu ministru Abdulu Gilu.

Ārlietu ministrijas Preses centra un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!