• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropa atbalstīs totalitārisma upuru piemiņas pasākumus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.02.2005., Nr. 33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/102456

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

EP deputāti uzskata, ka krieviski runājošajiem jāprot latviešu valoda

Vēl šajā numurā

25.02.2005., Nr. 33

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropa atbalstīs totalitārisma upuru piemiņas pasākumus

Vakar, 24. februārī, Eiropas Savienības (ES) Reģionu komiteja atbalstījusi Latvijas delegācijas priekšlikumus piešķirt līdzekļus ne tikai nacisma, bet arī padomju totalitārā režīma upuru piemiņas pasākumiem. Līdzekļi tiks piešķirti no ES programmas “Kultūra 2007” darbības posmam no 2007. līdz 2013.gadam.
Sākotnēji ES programmas “Kultūra 2007” projektā bija paredzēts piešķirt līdzekļus tikai nacisma upuru piemiņas pasākumiem, tāpēc Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdis Andris Jaunsleinis Reģionu komitejas plenārsēdēaizstāvēja vienāda statusa piešķiršanu nacisma un staļinisma upuriem.
“Izskatot programmu “Kultūra 2007”, ES Reģionu komiteja sagatavos priekšlikumus Eiropas Parlamenta un Padomes lēmumam, tāpēc ir būtiski iestāties par šīs kultūras programmas līdzekļu piešķiršanu pasākumiem, kas palīdzētu saglabāt gan nacisma, gan staļinisma upuru piemiņu un atcerēties padomju laikā notikušās deportācijas. Šādi mēs atbalstām mūsu valsts nacionālo pozīciju, lai ES kultūras programmas līdzekļus piešķirtu arī padomju totalitārā režīma noziegumu upuru piemiņai,” skaidro Latvijas delegācijas vadītājs LPS priekšsēdis Andris Jaunsleinis.
ES Reģionu komiteja kā visas Eiropas Savienības pašvaldību forums izskata ne vien attīstības un saimnieciskus, bet arī politiskus jautājumus. Tādējādi Reģionu komitejas viedoklis būs svarīgs ES pozīcijas veidošanā.

Zaida Kalniņa, “LV”
zaida.kalnina@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!