• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas ekonomiskās situācijas uzlabošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.03.2005., Nr. 35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/102586

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Vides un veselības rīcības plānu

Vēl šajā numurā

01.03.2005., Nr. 35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas ekonomiskās situācijas uzlabošanu

Procedūra: rezolūcija
Debates: 2005.gada 24.februārī
Balsojums: 2005.gada 24.februārī

Runājot par ekonomiskās politikas galvenajām ievirzēm, Eiropas Parlaments ar 331 balsi par, 273 – pret un 34 deputātiem atturoties apstiprināja rezolūciju, kurā aplūkotas ES Ekonomikas politikas galvenās ievirzes. Ziņotājs Roberts Gēbelss (Luksemburga), pamatojoties uz to, ka viņa izstrādātajā dokumentā izdarīti vairāki grozījumi, kurus viņš neatbalstīja, lūdza sociāldemokrātus balsot pret paša sagatavoto rezolūciju. Kopumā tā pauž nožēlu par Lisabonas stratēģijas ieviešanas lēnajiem tempiem un piedāvā vairākus pasākumus Eiropas ekonomiskās situācijas uzlabošanai.
EP apstiprinātajā rezolūcijā deputāti aicina Eiropas Komisiju strādāt vienota iekšējā tirgus pilnveidošanas labā, nodrošinot godīgu konkurences politiku visos tirgus sektoros. Viņi pauž atbalstu Eiropas Centrālās bankas neatkarības pamatprincipiem, kā arī iestājas par saskaņotu eirozonas dalībnieku nacionālo budžeta plānu iesniegšanas kārtību. Savukārt darba tirgus reformas būtu jāveic tā, lai tās vienlaikus radītu elastīgu uzņēmējdarbības vidi un ievērotu darba drošības pamatpostulātus. Ekonomiskās situācijas uzlabošanai nepieciešami arī mērķtiecīgāki ieguldījumi pētniecībā, labāka preču tirgus integrācija un labvēlīgāka finanšu tirgus attieksme pret riskam pakļautiem ieguldījumiem.
Rezolūcijā arī teikts, ka, produktivitātes pieaugums vien nevarēs atrisināt Eiropas sabiedrības novecošanas problēmu un ar to saistītās ekonomiskās un sociālās vajadzības, tāpat kā “strukturālo reformu īstenošana nevar aizstāt makroekonomikas politiku”. Nobažījušies par joprojām augsto bezdarba līmeni, deputāti uzskata, ka jāveido uzņēmējdarbībai labvēlīgāka vide, piemēram, atvieglojot mazu un vidēju uzņēmumu administrēšanas sistēmu, kā arī samazinot kopējo nodokļu apjomu.

Eiropas Parlamenta Masu saziņas līdzekļu direktorāta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!