• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītoti cilvēki - mūsu valsts nākotne. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.09.2000., Nr. 307/309 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10259

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jaunieši zīmē Latvijas ceļu uz Eiropas Savienību

Vēl šajā numurā

01.09.2000., Nr. 307/309

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītoti cilvēki — mūsu valsts nākotne

Šodien — 1. septembrī — visā Latvijā Zinību diena

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

II2.JPG (28314 BYTES)
Vakar, 31.augustā, jaunā mācību gada priekšvakarā izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Greiškalns tikās ar bijušajiem izglītības ministriem. Attēlā: Jānis Vaivods, Silva Golde, Kārlis Greiškalns

"Skolotāji, bērni un vecāki — trīs posmi vienotā aplī"

Valsts prezidente:

Cienījamie skolēni, skolotāji un skolas darbinieki!

Sirsnīgi sveicieni visiem šajā septembra dienā, kas kā ik katru gadu nozīmē jaunu sākumu — pilnu interesantu, vēl nepieredzētu notikumu, zināšanu un draugu. It sevišķi sirsnīgi sveicieni mazajiem bērniem, kam viss, kas saistās ar skolu, šodien un šogad notiks pirmo reizi.

Nekad nav par vēlu kļūt par to, kas jūs varat un vēlaties būt. Jūs, vidusskolēni, skolas pirmajā dienā stāvat uz starta līnijas, kas dod iespēju jums tuvoties savam mērķim. Katrs mērķis, ko īstenosiet, būs ne tikai jūsu sasniegums vien, tas būs arī mūsu zemes ieguvums. Labklājīga, izglītota un tālredzīga valsts sākas ar zinošiem, aktīviem un mērķtiecīgiem cilvēkiem.

Izmantojiet skaisto skolas laiku un gūstiet prieku no visa jaunā un aizraujošā, ko jūsu skolotāji jums vēlas dot!

Vēlu aizraujošu un veiksmīgu mācību gadu!

Ministru prezidents:

Skolēni, studenti!

Skolotāji, augstskolu pasniedzēji!

Vecāki!

Šodien ir jaunā mācību gada pirmā diena, taču atšķirībā no iepriekšējām tā sākas jaunā gadu tūkstotī. Tas ir laiks, kad strauji attīstās un pieaug nepieciešamība pēc izglītotiem cilvēkiem, kas spēj izmantot informācijas tehnoloģijas. Jums, kuri šodien uzsāk savas skolas gaitas, un jums, kuri turpina iegūt izglītību, ir dota iespēja tās visas apgūt un pārzināt.

Īpaši siltus vārdus gribu veltīt skolotājiem un pasniedzējiem, kuru darbs vēl ne vienmēr ir līdz galam novērtēts, bet kuri tomēr sniedz augstas raudzes izglītību jaunajai paaudzei. Latvijas mācībspēku rokās ir valsts nākotne, un mums visiem ir pamats lepoties ar mūsu skolotājiem. Lai jums ir ticība sev, spēks un izturība veikt valstij nozīmīgo darbu!

Vēlu visiem labas sekmes un veiksmīgu mācību gadu!

Izglītības un zinātnes ministrs:

Daudzkrāsainās asteres, gladiolas un dālijas stāsta par patīkama satraukuma un lielu cerību dienu. Ziedi bērnu rokās grezno ielas un ceļus, priecē garāmgājējus, rada svētku sajūtu mūsu visu sirdīs. Bet domāti šie košie ziedi vienīgi skolotājam — kā uzticības un paļāvības simbols, kā mīlestības apliecinājums. Skolotāja profesija ir vienīgā, kura spēj dot tik daudz radošu domu un dižu sapņu, pretī saņemot jauno acu gaišo skatienu, sirsnību un uzticību. Tik daudz skolotājs dod un tik daudz saņem pretī! Tā ir milzīga atbildība.

Skolotājs, bērni un vecāki — trīs posmi vienotā aplī. Skolotājs ir būtiskākais no tiem. Svarīgi, lai mūsu bērnu izglītošanā un audzināšanā iesaistītos visa sabiedrība. Priecājos, ka tieši pēdējā gadā valsts un pašvaldības izglītībā ieguldījušas tik daudz līdzekļu kā vēl nekad agrāk. Tiek pārbūvētas un siltinātas skolas, tiek modernizēti mācību kabineti un celtas sporta zāles. Tas viss — mūsu bērnu labā.

Jauno mācību gadu uzsākot, vēlu skolotājiem izturību, neatlaidību un sirds siltumu šai svētīgajā darbā. Lai jums izdodas saglabāt šodienas pirmklasnieka zinātkāri līdz pat divpadsmitajai klasei un pārvērst to par dzīves nepieciešamību!

Vecākiem novēlu pacietību un atbildības sajūtu. Esiet paraugs it visā! Nāciet bieži uz skolu, tā ir arī jūsējā!

Skolēniem — esiet droši, rosīgi, saglabājiet savus jaunības sapņus un piepildiet tos!

Un mums visiem kopā vēlu savstarpēju sapratni un mīlestību!

Lai jums jauka pirmā septembra diena un sekmīgs jaunais mācību gads!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!