• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Kopienas Zivsaimniecības kontroles aģentūru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.03.2005., Nr. 35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/102592

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par kriminālās justīcijas kvalitātes uzlabošanu dalībvalstīs

Vēl šajā numurā

01.03.2005., Nr. 35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Kopienas Zivsaimniecības kontroles aģentūru

Procedūra: konsultācija
Debates: 2005.gada 22.februārī
Balsojums: 2005.gada 23.februārī

Eiropas Parlaments atbalsta Kopienas Zivsaimniecības kontroles aģentūras izveidošanu Galisijas ostā Vigo, Spānijā. Deputāti rosina paplašināt jaunās aģentūras pilnvaras, īpaši attiecībā uz tām ārpus Eiropas Savienības valstīm, ar kurām Kopienai ir noslēgti zvejas līgumi.
Konsultācijas ziņojumu izstrādāja Elspeta Atvula (Lielbritānija), un ziņotājas nozīmīgāko grozījumu mērķis bija nodrošināt zivsaimniecības industrijas pārstāvju aktīvāku līdzdalību aģentūras darbā. Proti, Eiropas Komisijas sākotnējais piedāvājums paredzēja, ka zivsaimniecības uzņēmumu pārstāvji varētu piedalīties aģentūras administratīvās padomes darbā, taču viņi nebūtu balsstiesīgi. Savukārt Eiropas Parlamenta deputāti uzskata, ka industrijas pārstāvjiem, kurus nozīmētu zivsaimniecības profesionālās apvienības, jāpiešķir balsstiesības.
Kopienas Zivsaimniecības kontroles aģentūras darba uzdevumos ietilps arī nelegālās nozvejas apkarošana un nozvejas kontroles procedūru saskaņošana starp dalībvalstīm. Deputāti vēlas, lai aģentūra rīkotu apmācības kursus nacionālajiem zivsaimniecības inspektoriem.
Eiropas Parlamenta pieņemtajam ziņojumam ir konsultatīvs raksturs, bet galīgo lēmumu par Kopienas Zivsaimniecības kontroles aģentūras pilnvarām pieņems Eiropas Ministru padome.

Eiropas Parlamenta Masu saziņas līdzekļu direktorāta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!