• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kriminālās justīcijas kvalitātes uzlabošanu dalībvalstīs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.03.2005., Nr. 35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/102593

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par kriminālinformācijas apmaiņu noziegumu novēršanas veicināšanai

Vēl šajā numurā

01.03.2005., Nr. 35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par kriminālās justīcijas kvalitātes uzlabošanu dalībvalstīs

Procedūra: rezolūcija
Debates: 2005.gada 21.februārī
Balsojums: 2005.gada 22.februārī

Eiropas Parlaments pieņēma rekomendāciju Padomei par kriminālās justīcijas kvalitātes uzlabošanu Eiropas Savienības dalībvalstīs. Proti, saskaņā ar konstitūcijas līguma stāšanos spēkā Krimināltiesas spriedums, kas būs izdots vienā no dalībvalstīm, būs spēkā arī visās pārējās Eiropas Savienības valstīs. Tādējādi deputāti uzskata, ka apsūdzētajiem eiropiešiem neatkarīgi no tā, kurā dalībvalstī viņi tiek tiesāti, ir jānodrošina minimāls pamattiesību kopums. Piemēram, ja Īrijas pilsonis atrodas desmit dienu garā atvaļinājumā Portugālē un tajā laikā tiek aizturēts par iespējamo kriminālnozieguma pastrādāšanu, viņam nekavējoties jāpiedāvā advokāts un, ja tas ir nepieciešams, jāpieaicina tulks, lai apsūdzētais varētu pilnvērtīgi sekot savam tiesas procesam. Pēc deputātu domām, šīs un vēl citas minimālās tiesības būtu jānostiprina Eiropas Kriminālās justīcijas kvalitātes hartā, kas arī noteiktu uzraudzības mehānismus noteikto normu ievērošanai dalībvalstīs.
Rekomendāciju izstrādāja Antoniu Kosta (Portugāle), un tas nav juridiski saistošs. Pagājušā gada novembrī Tieslietu un iekšlietu ministru padome pieņēma Hāgas programmu, kas cita starpā paredz tiesu procesa kvalitātes uzlabošanu dalībvalstīs.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!