• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par atzinīgo vērtējumu Latvijas skolēniem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.03.2005., Nr. 35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/102597

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par dienesta izmeklēšanu NBS Nodrošinājuma pavēlniecībā

Vēl šajā numurā

01.03.2005., Nr. 35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par atzinīgo vērtējumu Latvijas skolēniem

Piektdien, 25.februārī, izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete un Amerikas Savienoto Valstu vēstniece Latvijā Ketrina Toda-Beilija apmeklēja Rīgas 13.vidusskolu, lai iepazītos ar mācību procesu, tiktos ar skolēniem un skolas vadību. Vēstniece atzinīgi novērtēja skolā redzēto un pārliecinājās, ka Latvijā ir gudri un motivēti skolēni ar skaidrām nākotnes iecerēm. K.Toda-Beilija izteica atzinību ministres I.Druvietes darbam un izvirzītajām prioritātēm.
Sarunā ar 10.–12.klašu skolēniem vēstniece interesējās par apgūstamajiem mācību priekšmetiem un skolēnu dienas kārtību. Ketrina Toda-Beilija īpaši novērtēja jauniešu daudzo valodu (latviešu, krievu, angļu un vācu vai franču) apguvi, kā arī interesi par matemātiku un fiziku.
Gan ministre, gan vēstniece ir vienisprātis ar Rīgas 13.vidusskolas audzēkņiem – skolēni ir vairāk jāinformē par starpvalstu apmaiņas mācību programmām, jāveicina iespējas izglītību iegūt ārzemēs.
I.Druviete uzsvēra, ka skolēni vairāk jāinformē par reālā darba tirgus prasībām, lai mudinātu jauniešus izvēlēties ne tikai interesantas, bet arī tautsaimniecībai noderīgas profesijas.
ASV vēstniecei Latvijā par izglītības sistēmu Latvijā ir īpaša interese, jo pati bijusi skolotāja. Vēstniece ar pateicību pieņēma ministres piedāvājumu palīdzēt iepazīties arī ar citām skolām, jo, pēc I.Druvietes teiktā, Latvijā ir daudz labu skolu, ko vērts apmeklēt.
Izglītības un zinātnes ministrei un ASV vēstniecei jau bijusi saruna, kurā ministre informējusi vēstnieci par Latvijas izglītības sistēmu. Sarunā īpaši akcentēta sadarbības paplašināšana starp Latviju un ASV izglītībā un zinātnē.

Laila Spaliņa, ministres padomniece komunikāciju lietās

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!