• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atklātas "gimalajiešu lāču" medības. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.03.2005., Nr. 35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/102610

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Divvaldība "Latvijas kuģniecībā" turpinās

Vēl šajā numurā

01.03.2005., Nr. 35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atklātas “gimalajiešu lāču” medības

Lai pievērstu sabiedrības uzmanību kļūdainam latviešu valodas lietojumam publiskajā informācijā, piemēram, preču marķējumā, lietošanas instrukcijās, izkārtnēs, Valsts valodas centrs sadarbībā ar SIA “Impro ceļojumi” izsludina akciju “Noknipsē gimalajiešu lāci”.
Iepriekšējos divos gados popularitāti bija iemantojusi akcija “Noķer gimalajiešu lāci”. Iedzīvotāji bija acīgi un atsaucīgi un iesūtīja ziņas par daudziem aplamiem valodas lietošanas gadījumiem. Piemēram, viena no valodas pērlēm bijusi tējkannas lietošanas pamācībā: “Tējkannu var tīrīt ar mitru drāku. Vispirms izraujiet kodīgus tīrīšanas līdzekļus.”
Tā kā sabiedrības atsaucība bijusi liela, šogad iecerēts akciju izvērst kā kļūdainu valodas paraugu dokumentēšanu fotogrāfijās.

“LV” informācija

Uzziņai

Kļūdainas latviešu valodas paraugus – fotogrāfijas – lūdz sūtīt uz Valsts valodas centru, Merķeļa ielā 13–400, LV–1050, faksa numurs 7221258, elektroniskā pasta adrese: gimalaji@inbox.lv, tālrunis: 7221250

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!