• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 29. augusta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.09.2000., Nr. 307/309 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10269

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents - atvadoties no Zviedrijas Karalistes vēstnieka

Vēl šajā numurā

01.09.2000., Nr. 307/309

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 29. augusta sēdē

Turpinājums. Sākums "LV" 30.08.2000., Nr.303/306

29. augustā valdība pieņēma zināšanai tieslietu ministres I.Labuckas iesniegto informāciju par kuģu arestu procedūru Latvijas ostās sestdienās, svētdienās un svētku dienās. Tieslietu ministrijai kopīgi ar Rīgas ostas, Liepājas ostas un Ventspils ostas pārvaldniekiem divu nedēļu laikā uzdots sagatavot priekšlikumus par iespējamo jautājuma risinājumu un iesniegt Ministru kabinetā.

Pieņemta zināšanai īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām R.Zīles sniegtā informācija par Eiropas Savienības PHARE 2001. gada Nacionālās programmas sadaļas "Investīcijas ekonomiskajā un sociālajā kohēzijā" finansu sadalījumu. Noteikts, ka Eiropas Savienības PHARE 2001. gada Nacionālajā programmā investīcijām ekonomiskajā un sociālajā kohēzijā tiek paredzēti 9 miljoni eiro. Jautājumu par mērķa reģioniem Eiropas Savienības PHARE 2001. gada Nacionālās programmas sadaļā "Investīcijas ekonomiskajā un sociālajā kohēzijā" nolemts izskatīt Ministru kabineta sēdē šā gada oktobrī. Lai izskatītu jautājumu par mērķa reģioniem, īpašu uzdevumu ministram sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām R.Zīlem uzdots iesniegt Ministru kabinetā informāciju par katra reģiona izstrādāto projektu gatavību (atbilstoši noteiktajām prasībām) finansējuma saņemšanai un īstenošanai.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai finansu ministra G.Bērziņa sniegto informāciju par valsts budžeta izpildes gaitu 2000. gada jūlijā. Sagatavojot informāciju par valsts budžeta izpildes gaitu nākamajos mēnešos, Finansu ministrijai uzdots iekļaut informācijā detalizētas ziņas par sociālās apdrošināšanas iemaksām (maksātāju skaits, iemaksu likme). Finansu ministrijai uzdots sagatavot un iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē šā gada 5.septembrī vispusīgu informāciju par akcīzes nodokļa naftas produktiem ieņēmumiem, kā arī informāciju par ārzemju konsultantu iesaistīšanu nodokļu iekasēšanā (nodokļu ieņēmumu analīze laikā, kad nodokļu iekasēšanā piedalījās Lielbritānijas firma "Crown Agents", kā arī pirms un pēc tam; ministrijas atzinums par ārzemju konsultantu iesaistīšanas lietderību nodokļu iekasēšanā pašlaik u.c.). Iekšlietu ministram M.Segliņam uzdots sagatavot un iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē informāciju par situāciju izdienas pensiju izmaksas nodrošināšanā iekšlietu sistēmas iestāžu darbiniekiem.

Pieņemta zināšanai kultūras ministres K.Pētersones sniegtā informācija par Latvijas Nacionālo operu. Valdība akceptēja koncepcijas projektā ietverto problēmas risinājuma variantu, kas paredz pārveidot Operu par nacionālas nozīmes kultūras institūciju. Kultūras ministrijai uzdots sagatavot un līdz 2001. gada 1.martam iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā Latvijas Nacionālās operas likumprojektu un likumprojektu "Grozījumi Kultūras institūciju likumā".

Valdība pamatā akceptēja Labklājības ministrijas izstrādāto konceptuālo jautājumu par nabadzības situāciju un tās novēršanu. Visām ministrijām, kā arī īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām sekretariātam un īpašu uzdevumu ministra valsts reformu lietās sekretariātam līdz 2000. gada 1. decembrim saskaņā ar pamatnostādnēm nabadzības novēršanā uzdots iesniegt priekšlikumus Labklājības ministrijā par veicamajiem pasākumiem, kas nepieciešami nabadzības mazināšanai un novēršanai. Labklājības ministrijai uzdots apkopot ministriju priekšlikumus, izstrādāt rīcības plānu nabadzības novēršanai 2001.–2003. gadam un līdz 2001. gada 1. martam noteiktā kārtībā iesniegt to izskatīšanai Ministru kabinetā. Labklājības ministrijai sadarbībā ar Ekonomikas ministriju un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju uzdots sagatavot normatīvā akta projektu, kurā paredzēt Reģionālās attīstības padomes funkcijas nabadzības novēršanas politikas koordinēšanai, un noteiktā kārtībā iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai sadarbībā ar Ekonomikas ministriju, Finansu ministriju, Iekšlietu ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju, Kultūras ministriju, Labklājības ministriju, Satiksmes ministriju, Tieslietu ministriju, Zemkopības ministriju, īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām sekretariātu un īpašu uzdevumu ministra valsts reformu lietās sekretariātu uzdots izstrādāt un līdz 2000. gada 30. decembrim iesniegt Ministru kabinetā priekšlikumus nabadzības monitoringa sistēmas izveidei. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai sadarbībā ar īpašu uzdevumu ministra valsts reformu lietās sekretariātu līdz 2001. gada 1. februārim uzdots sagatavot priekšlikumus par iespējamiem grozījumiem normatīvajos aktos, kas regulē teritorijas attīstības plānošanu, lai noteiktu kārtību, kādā reģionālās attīstības plānos tiek iekļauti nabadzības novēršanas pasākumi. Īpašu uzdevumu ministram valsts reformu lietās līdz 2000. gada 31. decembrim uzdots ieteikt pašvaldībām izveidot sabiedriskās konsultatīvās padomes. Labklājības ministrijai uzdots reizi divos gados nodrošināt neatkarīgas pētniecības organizācijas veiktu kopējās nabadzības situācijas izvērtējumu.

 

Precizējot iepriekš publicēto

Šā gada 29. augusta Ministru kabineta sēdes preses informācijā pieļauta kļūda. Preses informācijā ("Latvijas Vēstnesis", 30.08.2000., Nr.303/306, 7.lpp.) rakstīts: " Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1999. gada 2.februāra noteikumos Nr.34 "Naturalizācijas iesniegumu pieņemšanas un izskatīšanas kārtība". Tie precizē naturalizācijas iesniegumam pievienojamo dokumentu uzskaitījumu un papildina to ar dokumentiem, kas apliecina Pilsonības likumā paredzēto zināšanu pārbaudi."

Pareizi lasāms: " Valdība nosūtīja grozījumus Ministru kabineta 1999. gada 2.februāra noteikumos Nr.34 "Naturalizācijas iesniegumu pieņemšanas un izskatīšanas kārtība" izskatīšanai Ministru kabineta Komitejā."

Atvainojamies par sagādātajām neērtībām.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!