• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par koksnes iepakojamo materiālu Eiropas Savienībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.03.2005., Nr. 36 https://www.vestnesis.lv/ta/id/102702

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par cilvēku meklēšanu un glābšanu jūrā

Vēl šajā numurā

02.03.2005., Nr. 36

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par koksnes iepakojamo materiālu Eiropas Savienībā

Pirmdien, 28.februārī, zemkopības ministrs Mārtiņš Roze Briselē piedalījās Eiropas Savienības (ES) Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes sēdē, kurā viens no aktuālajiem jautājumiem ir veicamie pasākumi, lai nepieļautu tādu organismu ievešanu ES, kas kaitīgi augiem vai augu produktiem, kā arī lai tie netiktu izplatīti ES. Pašreiz EK priekšlikums ir veikt grozījumus attiecīgajā direktīvā, kuri atceltu prasību, ka koksnes iepakojamam materiālam jābūt no nomizota apaļkoka, uz vienu gadu – līdz 2006.gada 1.martam. Tālab ir sagatavota deklarācija, kurā precizēti pasākumi, kuri jāveic EK sadarbībā ar dalībvalstīm tajā laikā, kamēr ir atcelta šī prasība par koksnes iepakojamā materiāla izgatavošanu no nomizotā apaļkoka.
Kā uzsvēra M.Roze, Latvija atbalsta šo direktīvas projektu un konceptuāli atbalsta sagatavoto deklarāciju. Tomēr ministrs solīja pievērst uzmanību faktam, ka piedāvātais grozījumu projekts neatrisina problēmu kopumā, jo Ķīna, Čīle un Ekvadora ir pieprasījušas atlikt ES prasību piemērošanu. Tādēļ Latvija uzskata, ka ES būtu jānodrošina intensīva komunikācija ar konkrētām valstīm par šiem jautājumiem, kā arī ES noteikti vajadzētu “sūtīt pozitīvu signālu” šīm valstīm, piedāvājot elastīgu pieeju prasību piemērošanā.
ES lauksaimniecības ministru padomē notiks debates arī par atbalstu lauku attīstībai no ES lauksaimniecības fonda tieši lauku attīstības veicināšanai. Lauksaimniecības ministri arī lems par Kopējās lauksaimniecības politikas finansēšanu laikā no 2007. līdz 2013.gadam.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!