• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES un Krievijas konsultācijām cilvēktiesību jautājumos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.03.2005., Nr. 36 https://www.vestnesis.lv/ta/id/102704

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par koksnes iepakojamo materiālu Eiropas Savienībā

Vēl šajā numurā

02.03.2005., Nr. 36

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES un Krievijas konsultācijām cilvēktiesību jautājumos

Eiropas Savienība otrdien, 1.martā, Luksemburgā sāka regulāras konsultācijas ar Krieviju par cilvēktiesību un pamatbrīvību jautājumiem. No ES puses sarunās piedalījās vēstnieks Žiljēns Alekss un vēstnieks Karlo Krīgers, pārstāvot ES Luksemburgas prezidentūru, Mihaels Mathīsens, ES Padomes ģenerālsekretāra un ES augstā pārstāvja kopējās ārējās un drošības politikas jautājumos personīgais pārstāvis cilvēktiesību jautājumos, un Igvess Mingarelli, Eiropas Komisijas ārējo attiecību Ģenerāldirektorāta direktors.
Vienošanās par konsultācijām tika panākta pēc ES iniciatīvas ES un Krievijas augstākā līmeņa tikšanās laikā pagājušā gada novembrī. Latvijas Ārlietu ministrija ir apsveikusi šo iniciatīvu, kas ir būtiska, stiprinot cilvēktiesību dimensiju Eiropas Savienības ārpolitikā, kā arī veicinot atklātu un konstruktīvu viedokļu apmaiņu pēc būtības par starptautisko cilvēktiesību problemātiku un cilvēktiesību ievērošanu Krievijā un ES. Konsultāciju laikā ES pauda bažas par cilvēktiesību situāciju Krievijā, īpaši Čečenijā, kā arī par rasisma, antisemītisma un ksenofobijas izpausmēm. Rezolūcija par cilvēktiesību situāciju Čečenijā tiek izskatīta katru gadu notiekošajā ANO Cilvēktiesību komisijas regulārajā sesijā, kura sāksies 14.martā. Eiropas Savienība sagaida aktīvāku Krievijas varas iestāžu rīcību pret tādām sociālām parādībām kā antisemītismu, ksenofobiju, rasismu, kuru izpausmes pieņēmušas bīstamus apmērus.
Atbildot uz Krievijas jautājumiem par minoritātēm piederošajām personām ES, Krievijas pusei tika sniegta atbilde, ka visas ES dalībvalstis, kurās ir ievērojams skaits personu, kas pieder pie minoritātēm, pilnībā pilda savas starptautiskās saistības šajā jomā, un atgādināts, ka ES un Krievija pagājušā gada aprīlī apsveikušas dalību ES kā stingru garantiju cilvēktiesību un minoritāšu tiesību ievērošanai.
Nākamās konsultācijas tiek plānotas šā gada rudenī.

Ārlietu ministrijas Preses dienesta un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!