• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par zvērinātu tiesu izpildītāju institūcijas sakārtošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.03.2005., Nr. 36 https://www.vestnesis.lv/ta/id/102713

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

02.03.2005., Nr. 36

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par zvērinātu tiesu izpildītāju institūcijas sakārtošanu

Nepilnības likumdošanā un sabiedrībā nepamatoti iesakņojusies negatīvā attieksme pret tiesu izpildītājiem un neizpratne par šā amata funkcijām kavē aizpildīt vakantās tiesu izpildītāju vietas. Lai gan Tieslietu ministrija atkārtoti izsludināja eksāmenu uz vakantajām tiesu izpildītāju vietām un Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padome aktīvi piedalījās tā izziņošanā, uz to nav pieteicies neviens kandidāts.
Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju (LZTI) padome uzskata, ka vakanto vietu jautājumu var atrisināt, pārdalot un samazinot esošos zvērinātu tiesu izpildītāju (ZTI) iecirkņus Latvijas reģionos. Šobrīd iecirkņu sadalījums neatbilst reālajai situācijai, jo nenodrošina ZTI nodarbinātību uz pilnu slodzi atsevišķos lauku rajonos.
Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes priekšsēdētāja Inga Čepjolkina uzsver: “Iecirkņu jautājuma atrisināšana ir svarīgs solis ZTI institūcijas sakārtošanā tuvākajā laikā. Tādēļ padome ir nolēmusi atkārtoti vērsties pie tieslietu ministres, lai panāktu pagājušajā gadā iesniegtā projekta par iecirkņu sadalījumu izskatīšanu, kā arī jautājuma par zvērinātu tiesu izpildītāju aizvietotāju turpmākā statusa izlemšanu.”
Ar vakanto iecirkņu pārdales projektu LZTI padome Tieslietu ministrijā vērsās 2004.gada maijā. Tobrīd Tieslietu ministrija atlika projekta izskatīšanu līdz zvērinātu tiesu izpildītāju eksāmena rezultātu apkopošanai.
Pieteikšanās termiņš uz eksāmenu beidzās šā gada 28.februārī. Šobrīd Latvijā ir 137 zvērinātu tiesu izpildītāju amata vietas un tikai 114 tiesu izpildītāji, no kuriem 14 strādā tiesu izpildītāju aizvietotāju statusā.
Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padome ir zvērinātu tiesu izpildītāju pārstāvības un uzraudzības institūcija. Tās pienākums ir pārstāvēt Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju kolēģiju un izteikt tiesu izpildītāju viedokli attiecībā ar valsts iestādēm un amatpersonām, kā arī sniegt atzinumus likumdošanas un tiesu izpildītāju prakses jautājumos. Padomi veido septiņi Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes locekļi, kas ievēlēti Latvijas zvērinātu tiesu izpildītāju kopsapulcē.

Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padome

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!