• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Stiprina Latvijas un Slovākijas ekonomiskās attiecības. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.03.2005., Nr. 38 https://www.vestnesis.lv/ta/id/102956

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uz mūžu ieslodzītajiem pie mums kļūst par šauru

Vēl šajā numurā

04.03.2005., Nr. 38

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Stiprina Latvijas un Slovākijas ekonomiskās attiecības

FORUMS.PNG (109938 bytes)
Foto: Gatis Dieziņš, A.F.I.

Vakar vairākas augstas Latvijas un Slovākijas amatpersonas, kā arī biznesa pārstāvji bija pulcējušies uz Slovākijas un Latvijas biznesa forumu.
Atklājot biznesa forumu, Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga aicināja Slovākijas uzņēmējus izmantot stratēģiski izdevīgo Latvijas ģeogrāfisko novietojumu. Viņa norādīja arī uz labvēlīgo investīciju klimatu un citiem Latvijas ekonomikas uzņēmējdarbībai būtiskiem rādītājiem, lai rastu sadarbības partnerus un veiktu ieguldījumus mūsu valstī. V.Vīķe-Freiberga atzinīgi novērtēja arī Latvijas uzņēmējdarbības vidi, kurā vērojama pavisam neliela valdības iejaukšanās.
V.Vīķe-Freiberga uzsvēra, ka Latvijai un Slovākijai dalība Eiropas Savienībā (ES) un NATO pavērusi ciešas ekonomiskas partnerības un attīstības iespējas. Uzrunā viņa skāra tēmu par nepieciešamību paaugstināt kopējo Eiropas konkurētspēju pasaulē. Lai sasniegtu izvirzīto mērķi, ir būtiski līdzsvarot pašreizējās atšķirības starp ES dalībvalstīm. Efektīva ES strukturālo un kohēzijas fondu apguve var veicināt nepieciešamās izmaiņas par labu sociālās un ekonomiskās nevienlīdzības mazināšanai, jaunu tehnoloģiju ieviešanai, norādīja prezidente. Mūsu valsts vadītāja arī atzina, ka Latvijas uzņēmējiem jāgūst vairāk informācijas par perspektīvām uzņēmējdarbības nišām Slovākijā. Abu valstu dalība ES 450 miljonu iedzīvotāju tirgū sniedz uzņēmējiem daudzas jaunas biznesa iespējas. Prezidente pauda pārliecību, ka Latvija un Slovākija kā ES un NATO locekles nodibinās ciešas ekonomiskās saites.
Latvijai ir visas iespējas attīstīties, ņemot vērā tās iedzīvotāju motivāciju un darba tikumu, ko nespēja iznīcināt pat padomju okupācija, norādīja prezidente.
Biznesa konferencē piedalījās Latvijas prezidente, Slovākijas prezidents Ivans Gašparovičs, Slovākijas vēstnieks Latvijā Jozefs Draveckis, Slovākijas Ekonomikas ministrijas valsts sekretāre Eva Šimkova u.c.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!