• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Slovākijas prezidenta valstsvizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.03.2005., Nr. 38 https://www.vestnesis.lv/ta/id/102959

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Slovākijas prezidenta valstsvizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

04.03.2005., Nr. 38

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Slovākijas prezidenta valstsvizīti Latvijā

SLOVAKS1.PNG (99742 bytes)
Slovākijas prezidents Ivans Gašparovičs un Silvija Gašparovičova Latvijas Okupācijas muzeja apmeklējuma laikā vakar, 3.martā
Foto: Gatis Dieziņš, A.F.I.

Ceturtdien, 3.martā, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Slovākijas prezidentu Ivanu Gašparoviču, kurš Latvijā viesojas valstsvizītē. A.Kalvītis uzsvēra, ka šis ir vēsturisks brīdis Latvijas un Slovākijas attiecībās – pirmā Slovākijas prezidenta valstsvizīte Latvijā.
A.Kalvītis un I.Gašparovičs pārrunāja Latvijas un Slovākijas divpusējās attiecības. Tikšanās dalībnieki bija vienisprātis, ka abu valstu attiecības ir lieliskas un turpmāk tās jāveicina un jāstiprina, īpaši divpusējā ekonomiskajā sadarbībā un uzņēmējdarbībā.
A.Kalvītis un I.Gašparovičs runāja arī par Eiropas Savienības (ES) jautājumiem, īpašu uzmanību veltot jaunajai ES finanšu perspektīvai. A.Kalvītis uzsvēra, ka nepieciešama visu ES dalībvalstu sadarbība un aktīva līdzdalība, lai jau ES Luksemburgas prezidentūras laikā varētu apstiprināt šo dokumentu. A.Kalvītis piebilda, ka 7.martā Rīgā pulcēsies 17 ES dalībvalstu pārstāvji, lai apspriestu ar jauno ES finanšu perspektīvu saistītos jautājumus.
Slovākijas prezidents un Latvijas valdības vadītājs runāja arī par iespējamo ES paplašināšanos un pauda atbalstu jaunu dalībvalstu uzņemšanai.
I.Gašparovičs un A.Kalvītis pieskārās arī ES kaimiņu politikas jautājumiem un pauda ieinteresētību veiksmīgai šīs politikas attīstībai.
A.Kalvītis sarunas gaitā veltīja atzinīgus vārdus nozīmīgajam Slovākijas ārpolitikas sasniegumam – nesen Bratislavā notikušajam ASV, ES un Krievijas valstu līderu sammitam. Ministru prezidents uzvēra, ka Latvijas puse augstu vērtē šo sammitu un Slovākijas ieguldījumu tā rīkošanā.
Tikšanās noslēgumā A.Kalvītis ar kundzi rīkoja oficiālas pusdienas par godu Slovākijas prezidentam un viņu pavadošajai delegācijai.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!