• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sabiedriskā labuma organizācijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.03.2005., Nr. 38 https://www.vestnesis.lv/ta/id/102962

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas 2005.gada 3.marta sēdē

Vēl šajā numurā

04.03.2005., Nr. 38

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sabiedriskā labuma organizācijām

Ceturtdien, 3.martā, Sabiedriskā labuma komisija nolēma atbalstīt sabiedriskā labuma piešķiršanu divām nevalstiskajām organizācijām: biedrībai “Aijas Kukules mūzikas studija “Omnes”” un reliģiskajai organizācijai “Latvijas Kristīgā misija”.
Rīgas Imantas vidusskolas atbalsta biedrībai, kas arī bija iesniegusi lūgumu par sabiedriskā statusa saņemšanu, pamatojoties uz komisijas locekļu iebildēm, statusa piešķiršana tika noraidīta. Pilns atteikuma pamatojums tai tiks izsniegts mēneša laikā. Nākamreiz kandidēt uz sabiedriskā labuma statusa organizācijas statusu tā varēs pēc gada.
Sabiedriskā labuma komisija izvērtē biedrību, nodibinājumu un reliģisko organizāciju iesniegtos dokumentus un sniedz atzinumu par sabiedriskā labuma organizācijas statusa piešķiršanu. Pēc komisijas atzinuma lēmumu par statusa piešķiršanu izdod Finanšu ministrija. Pirmajām divām organizācijām, kurām sabiedriskā labuma statusa piešķiršanu komisija atbalstīja pirms nedēļas, Finanšu ministrijas lēmums tiks izsniegts jau tuvākajā laikā.
Komisijas sēdē piedalījās arī izvērtējamo organizāciju pārstāvji, kas prezentēja organizācijas paveikto un izklāstīja turpmākos darbības plānus, kā arī atbildēja uz komisijas locekļu jautājumiem.
Sabiedriskā labuma komisija aicina visas organizācijas, kas pretendēs uz sabiedriskā labuma statusa saņemšanu, piedalīties komisijas sēdē, jo tās laikā tiek dota iespēja labāk iepazīstināt ar savu organizāciju un tās darbību, kā arī atbildēt uz papildu jautājumiem.
Sākot ar 2005.gadu, ir būtiski mainījusies kārtība, kādā nevalstiskās organizācijas var piesaistīt ziedotājus, kuri var izmantot likumā “Par uzņēmumu ienākuma nodokli” noteiktās nodokļu atlaides. Saskaņā ar šo likumu rezidentiem un pastāvīgajām pārstāvniecībām nodokli samazina par 85% no summām, kuras ziedotas budžeta iestādēm, kā arī Latvijā reģistrētām biedrībām, nodibinājumiem un reliģiskajām organizācijām vai to iestādēm, kurām piešķirts sabiedriskā labuma organizācijas statuss saskaņā ar Sabiedriskā labuma organizāciju likumu.
Sabiedriskā labuma organizāciju likums noteic, ka Finanšu ministrija piešķirs biedrībām un nodibinājumiem, un reliģiskajām organizācijām vai to iestādēm sabiedriskā labuma statusu, pamatojoties uz Sabiedriskā labuma komisijas atzinumu.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!