• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par nacionālo programmu profesionālajā izglītībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.03.2005., Nr. 38 https://www.vestnesis.lv/ta/id/102969

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Pasaules bankas turpmāko sadarbību ar Latviju

Vēl šajā numurā

04.03.2005., Nr. 38

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par nacionālo programmu profesionālajā izglītībā

Profesionālās izglītības attīstības aģentūra (PIAA) un Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) ir noslēgušas trīspušu līgumu ar Profesionālās izglītības centru (PIC) par Eiropas Sociālā fonda nacionālās programmas “Vienotas metodikas izstrāde profesionālās izglītības kvalitātes paaugstināšanai un sociālo partneru iesaistei un izglītošanai” īstenošanu.
Nacionālā programma nodrošinās profesionālās izglītības kvalitāti atbilstoši darba tirgus prasībām un cilvēkresursu attīstības konceptuālajām nostādnēm Eiropas Savienībā, izveidojot vienotu, pēctecīgu un pielietojamu metodiku sistēmu. Projektā kā partneres iesaistītas Baltijas jūras piekrastes attīstības aģentūras, Latgales reģiona attīstības aģentūras, SIA BO “Vidzemes attīstības aģentūras”, Zemgales plānošanas reģiona attīstības padome un Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības uzņēmēju asociācija.
Nacionālās programmas aktivitātes īstenos trīs darba virzienos. Pirmajā virzienā izstrādās metodikas nozaru izpētei, profesiju standartu izstrādei, profesionālās izglītības programmu izveidei un kvalifikācijas eksāmenu satura izstrādei. Otrs darba virziens būs profesionālās izglītības iestāžu kvalitātes nodrošināšana un novērtēšana metodikas izstrādei. Trešais darba virziens ir radīt metodikas un pasākumu kompleksu neformālo prasmju novērtēšanai, izstrādāt izglītības programmu un metodiskos materiālus sociālo partneru izglītošanai, kā arī izglītot sociālos partnerus. Paredzēts izveidot reģionālās profesionālās izglītības un nodarbinātības padomes.
Nacionālās programmas projektu īstenos laikā no 2005. līdz 2007. gadam, tās kopējās izmaksas ir 532 000 latu. ESF finansējums ir 75% no programmas kopējām attiecināmām izmaksām, bet 25% – valsts budžeta finansējums.
No 2004. līdz 2006. gadam izglītības nozare no Eiropas Sociālā fonda varēs saņemt 45,2 miljonus latu. 61 % finansējuma tiks apgūts deviņu atklāto projektu konkursu ietvaros, 39 % – piecās nacionālajās programmās.

Profesionālās izglītības attīstības aģentūra

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!