• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrijas 2005. gada 28. februāra instrukcija Nr. 8 "Kārtība, kādā Pārtikas un veterinārais dienests, Ciltsdarba valsts inspekcija un valsts aģentūra "Lauksaimniecības datu centrs" sadarbojas ar Eiropas Savienības institūcijām un citu Eiropas Savienības dalībvalstu kompetentajām iestādēm". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.03.2005., Nr. 39 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103062

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministrijas informācija

Par augstākās izglītības iestāžu un to studiju programmu akreditāciju un licencēšanu

Vēl šajā numurā

08.03.2005., Nr. 39

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Zemkopības ministrija

Veids: instrukcija

Numurs: 8

Pieņemts: 28.02.2005.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrijas instrukcija Nr.8

Rīgā 2005.gada 28.februārī

Kārtība, kādā Pārtikas un veterinārais dienests, Ciltsdarba valsts inspekcija un valsts aģentūra “Lauksaimniecības datu centrs” sadarbojas ar Eiropas Savienības institūcijām un citu Eiropas Savienības dalībvalstu kompetentajām iestādēm

Izdota saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma 72.panta pirmās daļas 2.punktu

1. Šīs instrukcijas mērķis ir atbilstoši Padomes 1989.gada 21.novembra Direktīvai 89/608/EEK par dalībvalstu administratīvo iestāžu savstarpēju palīdzību un šo iestāžu un Komisijas sadarbību, lai nodrošinātu pareizu tiesību aktu piemērošanu veterinārijas un zootehnikas jomā, noteikt kārtību, kādā Pārtikas un veterinārais dienests, Ciltsdarba valsts inspekcija un valsts aģentūra “Lauksaimniecības datu centrs” savstarpēji sadarbojas, lai kontrolētu:

1.1. Eiropas Savienības normatīvo aktu izpildi, kas regulē dzīvnieku veselības un sabiedrības veselības jomu, tai skaitā veterinārmedicīnu, dzīvnieku pirmskaušanas izmeklēšanu, gaļas un citu dzīvnieku izcelsmes produktu kontroli un dzīvnieku aizsardzību (turpmāk — veterinārās prasības);

1.2. Eiropas Savienības normatīvo aktu izpildi, kas regulē zootehnikas jomu (turpmāk — zootehniskās prasības).

2. Pārtikas un veterinārais dienests, Ciltsdarba valsts inspekcija vai valsts aģentūra “Lauksaimniecības datu centrs” pēc savas iniciatīvas vai pēc Eiropas Komisijas pieprasījuma nekavējoties ziņo Eiropas Komisijai un citu Eiropas Savienības dalībvalstu kompetentajām iestādēm, ja ir kļuvis zināms vai pastāv aizdomas par darbībām, kuras ir pretrunā ar veterinārajām vai zootehniskajām prasībām.

3. Ja 2.punktā minētās darbības var izraisīt risku cilvēku veselībai un nav citu novēršanas metožu, minēto informāciju pēc saziņas ar citu Eiropas Savienības dalībvalstu kompetentajām iestādēm un Eiropas Komisiju var paust publiski argumentēta paziņojuma veidā.

4. Fiziskām un juridiskām personām 2.punktā minēto informāciju dara zināmu gadījumos, kad nepieciešams pārtraukt to prettiesisko darbību, kas ir pretrunā ar veterinārajām vai zootehniskajām prasībām.

5. Pārtikas un veterinārais dienests, Ciltsdarba valsts inspekcija un valsts aģentūra “Lauksaimniecības datu centrs” nedrīkst sniegt savstarpēju palīdzību citas Eiropas Savienības dalībvalsts kompetentajai iestādei, ja:

5.1. tas var kaitēt valsts politikai vai citām būtiskām valsts interesēm;

5.2. informācija ir iegūta pēc tiesībsargājošo iestāžu pieprasījuma (izņemot gadījumus, kad tiesībsargājošās iestādes ir devušas atļauju sniegt šādu informāciju).

6. Ja Pārtikas un veterinārais dienests, Ciltsdarba valsts inspekcija vai valsts aģentūra “Lauksaimniecības datu centrs” savstarpējo palīdzību citas Eiropas Savienības dalībvalsts kompetentajai iestādei atsaka, jānorāda atteikuma iemesls.

7. Informācija, kuru Pārtikas un veterinārais dienests, Ciltsdarba valsts inspekcija vai valsts aģentūra “Lauksaimniecības datu centrs” savstarpējās sadarbības ietvaros nosūta Eiropas Komisijai vai citas Eiropas Savienības dalībvalsts kompetentajai iestādei, ir konfidenciāla un uzskatāma par tādu arī pēc lietas izbeigšanas.

8. Informācija, kuru Pārtikas un veterinārais dienests, Ciltsdarba valsts inspekcija vai valsts aģentūra “Lauksaimniecības datu centrs” savstarpējās palīdzības ietvaros ir saņēmis no citas Eiropas Savienības dalībvalsts kompetentās iestādes vai Eiropas Savienības institūcijām, ir konfidenciāla un uzskatāma par tādu arī pēc lietas izbeigšanas.

9. Informāciju, kuru Pārtikas un veterinārais dienests, Ciltsdarba valsts inspekcija vai valsts aģentūra “Lauksaimniecības datu centrs” savstarpējās palīdzības ietvaros ir saņēmis no citas Eiropas Savienības dalībvalsts kompetentās iestādes vai Eiropas Savienības institūcijām, drīkst izmantot jebkādās likumīgās darbībās vai lietu izskatīšanās, kuras ir ierosinātas sakarā ar nepakļaušanos veterinārajām vai zootehniskajām prasībām, atklājot vai novēršot pārkāpumus, kuri kaitē Eiropas Savienības fondiem.

10. Par 9.punktā minētās informācijas izmantošanu Pārtikas un veterinārais dienests, Ciltsdarba valsts inspekcija vai valsts aģentūra “Lauksaimniecības datu centrs” ziņo informācijas sniedzējam.

11. Pārtikas un veterinārais dienests, Ciltsdarba valsts inspekcija vai valsts aģentūra “Lauksaimniecības datu centrs” informē citu Eiropas Savienības dalībvalstu kompetentās iestādes un Eiropas Komisiju par savstarpējās palīdzības līgumiem, kas ir noslēgti ar trešajām valstīm.

12. Pēc Eiropas Savienības dalībvalsts kompetentas iestādes (turpmāk — informācijas pieprasītāja iestāde) pamatota lūguma Pārtikas un veterinārais dienests, Cilts­darba valsts inspekcija vai valsts aģentūra “Lauksaimniecības datu centrs” (turpmāk — informācijas sniedzēja iestāde) sniedz visu informāciju, tai skaitā dokumentus vai to apstiprinātas kopijas, kas atrodas tā rīcībā vai ko tas var iegūt saskaņā ar normatīvajos aktos noteikto kārtību, lai:

12.1. pārbaudītu, vai ir ievērotas veterinārās vai zootehniskās prasības;

12.2. pārbaudītu informācijas pieprasītājas iestādes paziņoto faktu precizitāti.

13. Informāciju, kas minēta 12.punktā, var sniegt elektroniski.

14. Pēc informācijas pieprasītājas iestādes lūguma informācijas sniedzēja iestāde ziņo, vai tā, ievērojot normatīvo aktu prasības, ir darījusi zināmu visu informāciju, kura attiecas uz veterināro un zootehnisko prasību ievērošanu.

15. Pēc informācijas pieprasītājas iestādes lūguma informācijas sniedzēja iestāde pieprasītajai informācijai pievieno tulkojumu informācijas pieprasītājas iestādes valsts oficiālajā valodā vai vienā no tās oficiālajām valodām.

16. Pēc informācijas pieprasītājas iestādes lūguma informācijas sniedzēja iestāde veic uzraudzību vai pastiprina uzraudzību tās kompetencē esošajos uzraudzības objektos gadījumos, ja ir aizdomas par veterināro vai zootehnisko prasību pārkāpumiem.

17. Pēc informācijas pieprasītājas iestādes lūguma informācijas sniedzēja iestāde sniedz ikvienu svarīgu tās rīcībā esošu informāciju, kas attiecas uz darbībām, kuras ir pretrunā ar veterinārajām vai zootehniskajām prasībām.

18. Pārtikas un veterinārais dienests, Ciltsdarba valsts inspekcija vai valsts aģentūra “Lauksaimniecības datu centrs” sniedz informāciju un veic 16.punktā minēto uzraudzību bez citas Eiropas Savienības dalībvalsts kompetentās iestādes iepriek­šēja lūguma gadījumos, kad tas var veicināt veterināro vai zootehnisko prasību ievērošanu.

19. Pārtikas un veterinārais dienests, Ciltsdarba valsts inspekcija vai valsts aģentūra “Lauksaimniecības datu centrs” dara zināmu Eiropas Komisijai ikvienu informāciju:

19.1. ko uzskata par svarīgu attiecībā uz precēm, par kurām pastāv aizdomas vai ir bijušas aizdomas kā par tādu darījumu objektiem, kas ir pretrunā ar veterinārajām vai zootehniskajām prasībām, vai attiecībā uz metodēm vai procesiem, kurus izmanto vai ir aizdomas, ka izmanto, lai pārkāptu veterinārās vai zootehniskās prasības;

19.2. par veterināro vai zootehnisko prasību trūkumiem vai nepilnībām.

20. Zemkopības ministrija informē citas Eiropas Savienības dalībvalstis un Eiropas Komisiju par kompetentajām iestādēm, kuras uzrauga un kontrolē veterināro un zootehnisko prasību ieviešanu Latvijā.

21. Ar šīs instrukcijas spēkā stāšanos spēku zaudē Zemkopības ministrijas 2004.gada 6.aprīļa rīkojums Nr.153.

Informatīvā atsauce uz Eiropas Savienības direktīvām

Instrukcijā iekļautas tiesību normas, kas izriet no Padomes 1989.gada 21.novembra Direktīvas 89/608/EEK par dalībvalstu administratīvo iestāžu savstarpēju palīdzību un šo iestāžu un Komisijas sadarbību, lai nodrošinātu pareizu tiesību aktu piemērošanu veterinārijas un zootehnikas jomā.

Saskaņota ar Tieslietu ministriju 2005.gada 18.februārī

Zemkopības ministrs M. Roze

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!