• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Jūras spēku Krasta apsardzes dienestu 2004.gadā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.03.2005., Nr. 39 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103071

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Tieslietu ministrijas personālu 2004.gadā

Vēl šajā numurā

08.03.2005., Nr. 39

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Jūras spēku Krasta apsardzes dienestu 2004.gadā

Pērn izstrādāts un apstiprināts Krasta apsardzes dienesta nolikums, Operatīvās rīcības plāns cilvēku meklēšanai un glābšanai, JS operatīvās darbības plāns neparedzēta naftas piesārņojuma gadījumā atklātā jūrā un citi normatīvie akti. Pamatojoties uz šiem dokumentiem, Krasta apsardzes dienests var sekmīgi organizēt, koordinēt un vadīt cilvēku meklēšanas un glābšanas operācijas, medicīniskās konsultācijas un evakuācijas jūrā, kā arī naftas piesārņojuma seku likvidācijas operācijas jūrā.
Laikā no 2004.gada 1.janvāra līdz 31.decembrim Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas centrā saņemti ziņojumi par 199 avārijām. Sadarbībā ar Aviācijas meklēšanas un glābšanas koordinācijas centru, Katastrofu medicīnas centru, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, Latvijas Jūras administrāciju, Latvijas ostām, Valsts un pašvaldību policiju, Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēkiem un citām institūcijām izdevās glābt 45 jūras plašumā nelaimē nonākušos, 16 ir gājuši bojā, un 4 cilvēkus neizdevās atrast.
Šogad Jūras spēku Krasta apsardzes dienests turpinās uzlabot savas spējas, nodrošinot efektīvu cilvēku meklēšanu un glābšanu jūrā Latvijas atbildības zonā. Dienesta personāls aktīvi piedalīsies Automātiskās kuģu identifikācijas sistēmas izveidē un tās darbības nodrošināšanā, sāks veidot datu bāzi par Latvijas ostās ienākošiem un no tām izejošiem kuģiem, risinās kuģošanas drošības jautājumus.
Jūras spēku Krasta apsardzes dienests turpina savas attīstības progresu – tiek uzlabota kontroles un sakaru sistēma, pilnveidota ekoloģiskā uzraudzība Baltijas jūras Latvijas teritoriālajos ūdeņos, notiek personāla kvalifikācijas paaugstināšana.
Tuvojoties pavasarim, Jūras spēku Krasta apsardzes dienests atgādina sabiedrībai, ka, veicot jebkuras darbības jūrā, nedrīkst aizmirst par savas dzīvības drošības faktoru un risku, kas var apdraudēt jūrā.
Notiekot kādam negadījumam jūrā, operatīvi jāinformē Jūras spēku Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs pa trauksmes tālruni 7323103 vai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests pa tālruni 112, jo savlaicīga informēšana palielina glābšanas procesa veiksmīgu iznākumu.

Jūras spēku Krasta apsardzes dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!