• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.03.2005., Nr. 39 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103096

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jaunā gadusimteņa modernā diplomātija

Vēl šajā numurā

08.03.2005., Nr. 39

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Vācu “Frankfurter Allgemeine Zeitung”: “Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga turpina debates par to, vai var salīdzināt staļinisko un nacionālsociālistisko diktatūru. Intervijā neatkarīgajam krievu radiokanālam “Echo Moskwy” … viņa teica, ka nesaskata principiālas atšķirības starp abiem režīmiem.”

Austrijas “Die Presse”: “Pēc spāņiem par jauno ES konstitūciju balsos arī portugāļi, franči, dāņi, nīderlandieši, īri, luksemburgieši un poļi. Lai gan rudenī aptaujas visā ES uzrādīja cerīgus rezultātus, par balsojuma iznākumu jāuztraucas ne tikai Francijā un Dānijā. Nākamajā gadā par vēl vienu klupšanas akmeni var izrādīties Lielbritānija. Tā kā noskaņojums pasliktinās, dažas valdības grib agrāk sarīkot referendumu par ES konstitūciju. Taču tas ir bīstami.”

Poļu “Gazeta.pl”: “Polija atgādina par sevi Eiropas Savienībai. Premjers Mareks Belka uzrakstījis vēstuli Žozē Manuelam Barrozu par to, kā Poliju vērtē Eiropas Savienības institūcijās. Tas uzskatāms par jaunu precedentu, jo līdz šim visas nepatīkamās vēstules gājušas pretējā virzienā – no Briseles uz Poliju.”

Vācijā izdotā “Financial Times Deutschland”: “Bez Ukrainas Eiropas Savienība grib ciešāk sev piesaistīt vēl citas kaimiņvalstis. Jau šogad ir paredzēts parakstīt “pasākumu plānus” ar Armēniju, Azerbaidžānu, Gruziju, Ēģipti un Libānu. Mērķis ir ciešāka ekonomiskā un politiskā sadarbība ar šīm valstīm.”

Krievijas “Vremja”: “Krievijas Ārlietu ministrija saistībā ar ASV Valsts departamenta ziņojumu par cilvēktiesību stāvokli … uzskata, ka “amerikāņu pieejai tik svarīgam jautājumam raksturīgi dubultstandarti”, ka ASV ekspertu novērtējuma “pamatā ir brīva faktu interpretācija un pat baumas”. Ziņojums esot “sastādīts pēc pagātnes šabloniem, un, pēc Krievijas ārlietu ministra vārdiem, šis dokuments “disonējot” ar to, “kas patiesībā notiek mūsu [ASV un Krievijas] divpusējā dialogā”.

ASV “The Washington Times”: “Nepietiekami droši glabāti atomieroči izraisa draudus, jo tie viegli var nokļūt teroristu rokās. Līdz ar to Putina un Buša Bratislavas vienošanās par kodoldrošību ir viens no svarīgākajiem šīs augstākā līmeņa tikšanās sasniegumiem.”

Krievijas “Inopressa.ru”: “Intervijā ar vācu un itāliešu žurnālistiem Sergejs Ivanovs apvainoja Rietumus, ka tie lietojot dubultstandartus. Viņš netieši pārmeta NATO, ka tā pietiekami nenovērtē Krievijas pretimnākšanu aliansei, kas esot atļāvusi Vācijai un Francijai caur tās teritoriju sūtīt karavīrus un aprīkojumu uz Afganistānu, bet tajā pašā laikā tiekot apgrūtināts Krievijas militārais tranzīts caur Lietuvu uz Kaļiņingradas apgabalu. Tāpat Krievija skeptiski raugoties uz amerikāņu klātbūtni Vidusāzijas republikās.”

Vācu “Der Spiegel”: “Pirmo reizi Maskavā Otrā pasaules kara beigu svinībās piedalīsies arī kāds no Vācijas kancleriem. CDU/CSU un SPD ir sākušas debates par to, kā kancleram vajadzētu izturēties Maskavā. Piemēram, vai viņam vajadzētu būt klāt militārajā parādē par godu Sarkanajai armijai?”

Pēc ĀM Ārzemju preses analīzes nodaļas materiāliem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!