• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Putins runā par valsts katastrofālo stāvokli". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.09.2000., Nr. 307/309 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10317

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Sestais valodas zināšanu līmenis"

Vēl šajā numurā

01.09.2000., Nr. 307/309

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Putins runā par valsts katastrofālo stāvokli"

"Le Monde"

— 2000.08.28.

Pēc "Kursk" traģēdijas Krievija ir piedzīvojusi jaunu katastrofu, šoreiz tas ir "velnišķīgais tornis".

Ostankinas radio un televīzijas tornis Maskavas ziemeļdaļā pirmdien turpināja degt. Šajā reizē spiests reaģēt, prezidents Vladimirs Putins konstatēja, ka "šī otra katastrofa līdzinās ārkārtas situācijai, kurā ir skartas būtiskas visas valsts infrastruktūras." Viņš piebilda: "Tikai ekonomiskā attīstība vien spiež mūs nākotnē izvairīties no šādām kataklizmām."

Ostankina, kas ir Krievijas lepnums un Maskavas pilsētas simbols, tika uzcelta 1967.gadā par godu Oktobra revolūcijas 50. gadadienai. Tai bija jādemonstrē padomju tehnoloģijas sasniegumi. Ostankina kļuva par valsts komunikāciju sistēmas centru. Tajā ir izvietoti raidītāji un seši Krievijas televīzijas kanāli, kā arī daudz radio staciju. Daļu iekārtu izmanto arī Fapsi , kas ir slepenais dienests, kura uzdevums ir organizēt visu valdības komunikāciju drošību.

Svētdien, dažas stundas pēc ugunsgrēka sākuma, visā Maskavas reģionā tika pārtraukti televīzijas un radio raidījumi. Vienīgi privātā televīzija TNT, kas, tāpat kā NTV, pieder Media-Most grupai, turpināja raidīt. Citus reģionus, kam sakarus nodrošina satelīti, pārtraukumi neskāra. Ugunsgrēku varēja izraisīt īssavienojums kādā elektrības kabelī 450 m augstumā. Iekšlietu ministrs aicināja neticēt hipotēzēm par "terorisma aktu."

Fransuā Bonē

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!