• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par apbalvojumiem starptautisko operāciju karavīriem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.03.2005., Nr. 40 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103204

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par iepriekšējo balsošanu pašvaldību vēlēšanās

Vēl šajā numurā

09.03.2005., Nr. 40

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par apbalvojumiem starptautisko operāciju karavīriem

Otrdien, 8.martā, no starptautiskās miera nodrošināšanas operācijas Irākā (OIF) atgriezās 114 Latvijas kontingenta (LK) karavīri, kas Irākā savus dienesta pienākumus pildīja kopš 2004.gada novembra sākuma.
OIF LK karavīru svinīgajā sagaidīšanas, kā arī OIF LK un starptautiskās operācijas Afganistānā (ISAF VII) karavīru apbalvošanas ceremonijā, kas notika 3.Reģionālajā nodrošinājuma centrā Ādažos, piedalījās aizsardzības ministrs Einars Repše, Nacionālo bruņoto spēku komandieris viceadmirālis Gaidis Andrejs Zeibots, NBS spēku veidu un pavēlniecību komandieri, karavīru radinieki un draugi.
Aizsardzības ministrs pasniedza aizsardzības ministra apbalvojumu goda zīmi “Atzinības goda zīme” kapteinim Raivo Zemītim un Aizsardzības ministrijas “Goda rakstu” kapteinim Georgam Kerlinam, karavīriem, kuri starptautiskajās operācijās piedalījās jau piekto reizi. Uzrunājot karavīrus, ministrs uzsvēra, ka ikviens karavīrs ir pildījis nenovērtējamu darbu un devis ieguldījumu Afganistānas un Irākas atjaunošanā, kas vienlaikus ir ieguldījums arī visas pasaules un Latvijas drošībā.
Nacionālo bruņoto spēku komandieris viceadmirālis Gaidis Andrejs Zeibots, sveicot karavīrus, teica: “Šeit kopā atrodas ļoti daudz laimīgu cilvēku. Tā ir vislielākā laime komandierim, ja visi viņa karavīri atgriezušies sveiki un veseli. Jūs esat darījuši laimīgus savus komandierus, tuviniekus un draugus.”
NBS komandieris atzina, ka tagad tikai sāksies grūtākais darbs. Karavīri atgriežoties ir atveduši līdzi pieredzi, kas nepieciešama NBS karavīriem ne tikai Sauszemes spēku 1. un 2. kājnieku bataljonos, bet arī visos bruņotajos spēkos. “Vēl ir tik daudz darāmā, un karavīru palīdzība tiek gaidīta arī citās vienībās. Latvija kļūst bagātāka ar jums, karavīri, un ar jūsu darbu,” komandieris pateicās karavīriem.
Noslēgumā komandieris pateicās arī karavīru tuviniekiem un draugiem par atbalstu, jo mājās, Latvijā, tuviniekiem bija daudz laika domāt par saviem karavīriem Irākā. Puišiem tam neatlika daudz laika – viņi pildīja savus pienākumus.
Ar NBS piemiņas medaļas “Par piedalīšanos starptautiskajā operācijā” misijas numuru “5” tika apbalvoti divi Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīri, ar numuru “4” tika apbalvoti seši karavīri. Tiesības nēsāt NBS piemiņas medaļas numuru “3” piešķirtas pieciem karavīriem, numuru “2” saņēma 43 NBS karavīri, savukārt ar medaļu “Par piedalīšanos starptautiskajā operācijā” par pirmo dalības reizi starptautiskajā miera nodrošināšanas operācijā tika apbalvoti 73 karavīri.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!