• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts zemes dienesta ģenerāldirektoru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.03.2005., Nr. 40 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103206

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pieņemot atvadu vizītē Slovākijas vēstnieku

Vēl šajā numurā

09.03.2005., Nr. 40

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts zemes dienesta ģenerāldirektoru

Valdība otrdien, 8.martā, piekritusi tieslietu ministres Solvitas Āboltiņas priekšlikumam un par Valsts zemes dienesta (VZD) ģenerāldirektoru iecēlusi Mārtiņu Lazdovski, kas līdz pārcelšanai amatā bija Lauku atbalsta dienesta direktores vietnieks, Atbalsta departamenta direktors.
Pārcelšanu amatā tieslietu ministre pamato ar nepieciešamību pēc iespējas ātrāk nodrošināt Valsts zemes dienesta darba efektīvu organizēšanu, jo kopš janvāra sākuma Valsts zemes dienesta ģenerāldirektora amats ir vakants un piemērota kandidāta atrašana valsts pārvaldē ir viens no labas pārvaldības pamatprincipiem.
Tieslietu ministre S.Āboltiņa uzskata, ka jauna vadītāja iecelšana pašlaik nepieciešama arī tādēļ, lai viņš varētu līdzdarboties VZD institucionālās attīstības koncepcijas izstrādē, ko valdība Tieslietu ministrijai uzdevusi izstrādāt līdz šā gada 1.jūnijam.
M.Lazdovska kandidatūru S.Āboltiņa izvēlējās, izvērtējot VZD ģenerāldirektora amatam vairākas atbilstošas kandidatūras valsts pārvaldē.
Tieslietu ministre atzinīgi novērtē M.Lazdovska pieredzi Lauku atbalsta dienesta Eiropas Savienības Tiešo maksājumu departamenta direktora amatā, izveidojot minēto departamentu, kā arī organizējot Lauku atbalsta dienesta reģionālo pārvalžu tiešo maksājumu daļu izveidi, to darbu koordinēšanu un sagatavošanu Eiropas Savienības maksājumu administrēšanai – minētā sistēma 2004.gadā saņēma un izskatīja 7000 lauksaimnieku iesniegumus un nodrošināja 50 miljonu latu tiešo maksājumu izmaksu lauksaimniekiem.
Turpmākā pieredze Lauku atbalsta dienesta direktora vietnieka, Atbalsta departamenta direktora amatā, tieši vadot Atbalsta departamenta darbu un organizējot Lauku atbalsta dienesta reģionālo pārvalžu atbalsta daļu darbu Eiropas Savienības un valsts atbalsta administrēšanā, apliecina M.Lazdovska spējas uzņemties jaunus pienākumus un atbildību. Viņa vadībā 2004.gadā apstiprināti pieteikumi līdzekļu saņemšanai no Eiropas Savienības strukturālajiem fondiem, valsts subsīdiju piešķiršanai, kā arī uzsākti dažādi pasākumi lauku attīstības veicināšanai. Kopējais administrētā atbalsta apjoms 2004.gadā – 40 miljoni latu.
Tieslietu ministre uzskata, ka M.Lazdovska iegūtā pieredze, izveidojot lauku atbalsta administrēšanas sistēmu, viņam ļoti noderēs Valsts zemes dienesta reorganizēšanā.
Sarunā ar M.Lazdovski S.Āboltiņa pārliecinājusies, ka M.Lazdovskim ir izpratne par VZD darbību, mērķiem, kā arī Valsts zemes dienesta attīstības redzējums.

Sandris Sabajevs, tieslietu ministres preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!