• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par iepriekšējo balsošanu pašvaldību vēlēšanās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.03.2005., Nr. 40 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103207

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts zemes dienesta ģenerāldirektoru

Vēl šajā numurā

09.03.2005., Nr. 40

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par iepriekšējo balsošanu pašvaldību vēlēšanās

Šodien, 9.martā, ar iepriekšējo balsošanu visā Latvijā sākas pilsētas domes, novadu domes un pagasta padomes vēlēšanas.
Kā vakar, 8.martā, preses konferencē uzsvēra Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētājs Arnis Cimdars, iespēju nobalsot iepriekš var izmantot ikviens vēlētājs, kurš kaut kādu apstākļu dēļ nevarēs nobalsot vēlēšanu dienā, 12.martā.
Iespēja nobalsot iepriekš vēlētājiem būs trīs dienas pirms vēlēšanām – trešdien, ceturtdien un piektdien, un šogad pirmo reizi iepriekšējā balsošana notiks vienādos laikos visā Latvijā.
Trešdien, 9.martā, vēlēšanu iecirkņi balsotājiem būs atvērti no pulksten 17 līdz 20, ceturtdien, 9.martā, visi vēlēšanu iecirkņi strādās no pulksten 9 līdz 12, bet piektdien, 10.martā, nobalsot varēs no pulksten 10 līdz 16.
Arī iepriekšējās balsošanas laikā, tāpat kā vēlēšanu dienā, balsot jādodas uz to vēlēšanu iecirkni, kurā vēlētājs ir reģistrēts.
Vērtējot vēlētāju gatavību pašvaldību vēlēšanām, CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars preses konferencē iepazīstināja arī ar pētījumu firmas “SKDS” šā gada februārī veiktās vēlētāju aptaujas rezultātiem. Saskaņā ar šo pētījumu to, kurā vēlēšanu iecirknī ir reģistrēti pašvaldību vēlēšanām, zina 92,6 procenti vēlētāju, savukārt Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) izsūtīto paziņojumu par reģistrāciju vēlēšanu iecirknī ir saņēmuši 88,7 procenti vēlētāju.
Pētījumā arī noskaidrots, ka 61 procents vēlētāju savu vēlēšanu iecirkni vērtē kā ļoti ērti pieejamu, 29,6 procenti aptaujāto uzskata, ka tas ir drīzāk ērti nekā neērti pieejams. Savukārt ļoti neērts vai drīzāk neērts vēlēšanu iecirknis šķiet 8,5 procentiem vēlētāju.
CVK arī atgādina, ka ikviens vēlētājs, kurš kaut kādu iemeslu dēļ nav saņēmis Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes izsūtīto paziņojumu ar informāciju, kurā vēlēšanu iecirknī jābalso, šo informāciju var uzzināt, piezvanot pa CVK informācijas tālruni 7049999. Šis tālrunis darbosies arī vēlēšanu dienā, 12.martā.

Kristīne Bērziņa, CVK priekšsēdētāja palīdze

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!