• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saņemot vēstuli no Īrijas premjerministra. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.03.2005., Nr. 40 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103215

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Albertu Legzdiņu

Vēl šajā numurā

09.03.2005., Nr. 40

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saņemot vēstuli no Īrijas premjerministra

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 8.martā, saņēma vēstuli no Īrijas premjerministra Bērtija Aherna, kurā viņš izsaka pateicību par saņemto vēstuli un prezidentes 12.janvāra deklarāciju.
Vēstulē Īrijas premjerministrs raksta: “Es pilnībā izprotu jūsu lēmuma dažādos jūtīgos aspektus un jūsu vēlēšanos celt gaismā milzīgās ciešanas, kas radās Otrā pasaules kara rezultātā un ilga daudzus gadu desmitus. Es zinu, ka Latvija kopā ar pārējām Baltijas valstīm pārcieta šausmīgus pārbaudījumus gan kara laikā, gan pēc tā, un apzinos, ka jums nebija lemts atkal būt brīviem līdz jūsu neatkarības atgūšanai 1991.gadā. Kā jūs zināt, Īrija nekad neatzina Latvijas inkorporāciju PSRS.
Es uzskatu, ka jūsu lēmums apmeklēt ceremonijas Maskavā ir spēcīgs apliecinājums pārliecībai, ka Eiropas integrācijas process vairs nekad nepieļaus tāda konflikta rašanos Eiropas kontinentā. Es piekrītu, ka ir svarīgi izvirzīt svinības pareizā vēsturiskā kontekstā un ka visu valstu, tajā skaitā Krievijas, loma Otrā Pasaules kara laikā un pēc tā pelna pienācīgu izvērtējumu. Nav šaubu, ka krievu tauta kara laikā šausmīgi cieta.
Es arī uzskatu, ka ir svarīgi, lai mēs iesaistītu Krieviju kā stratēģisku partneri un mēģinātu būvēt sapratni uz abpusējas uzticēšanās pamatiem. Latvijai un pārējām Baltijas valstīm neapšaubāmi ir izšķiroši svarīga loma šajā procesā, un šā iemesla dēļ mani iedrošina jūsu dalība šajās 9.maija svinībās.”

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!