• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
No misijas atgriežas 114 karavīri. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.03.2005., Nr. 40 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103222

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Putenis apēd ceļu uzturēšanas naudu

Vēl šajā numurā

09.03.2005., Nr. 40

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

No misijas atgriežas 114 karavīri

Vakar, 8.martā, no starptautiskās miera nodrošināšanas operācijas Irākā (OIF) atgriezās 114 Latvijas kontingenta (LK) karavīri, kuri tur dienēja no pērnā gada novembra.

IRAKA.PNG (112378 bytes)
Vakar Ādažos valdīja atkalredzēšanās prieks – karavīrus pēc ilgās prombūtnes sagaidīja tuvinieki
Foto: Reinis Traidās, A.F.I

Tuvinieki, draugi, aizsardzības ministrs Einars Repše un Nacionālo bruņoto spēku (NBS) vadība karavīrus sagaidīja 3. Reģionālajā nodrošinājuma centrā Ādažos. Svinīgajā apbalvošanas ceremonijā apbalvoti gan šie, gan starptautiskās operācijas Afganistānā (ISAF VII) karavīri. Atgādinām, ka deviņi Latvijas karavīri piedalījās starptautiskajā miera nodrošināšanas operācijā Afganistānā no pērnā gada oktobra līdz šā gada februāra vidum. Pēc piedalīšanās pirmajā starptautiskajā operācijā karavīri saņem NBS piemiņas medaļu “Par piedalīšanos starptautiskajā operācijā”, savukārt pēc katras nākamās dalības operācijā karavīri saņem piemiņas medaļas misijas numuru, kas norāda starptautisko operāciju skaitu, kurās karavīrs dienējis.
Ar medaļas “Par piedalīšanos starptautiskajā operācijā” misijas numuru “5” apbalvoti divi karavīri, ar “4” – seši. Tiesības nēsāt piemiņas medaļas 3.numuru piešķirtas pieciem karavīriem, 2.numuru saņēma 43, bet ar medaļu “Par piedalīšanos starptautiskajā operācijā” apbalvoti 73 karavīri.
NBS komandieris viceadmirālis Gaidis Andrejs Zeibots, sveicot karavīrus ar atgriešanos, teica: “Šeit kopā atrodas ļoti daudz laimīgu cilvēku. Tā ir vislielākā laime komandierim, ka visi viņa karavīri atgriezušies sveiki un veseli. Jūs esat darījuši laimīgus savus komandierus, tuviniekus un draugus.” NBS komandieris pateicās arī karavīru tuviniekiem un draugiem par atbalstu.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!