• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vispārējā galvojuma muitas parāda un pievienotās vērtības nodokļa nodrošinājuma piemērošanu, novietojot pagaidu uzglabāšanā preces, kas pārvietotas, piemērojot vienkāršotas procedūras gaisa transportam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.03.2005., Nr. 41 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103278

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrijas informācija

Par darījumiem privatizācijas sertifikātu tirgū

Vēl šajā numurā

10.03.2005., Nr. 41

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts ieņēmumu dienests

Veids: rīkojums

Numurs: 338

Pieņemts: 04.03.2005.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts ieņēmumu dienesta rīkojums Nr.338

Rīgā 2005.gada 4.martā

Par vispārējā galvojuma muitas parāda un pievienotās vērtības nodokļa nodrošinājuma piemērošanu, novietojot pagaidu uzglabāšanā preces, kas pārvietotas, piemērojot vienkāršotas procedūras gaisa transportam

Novietojot pagaidu uzglabāšanā preces, kas pārvietotas, piemērojot vienkāršotas procedūras gaisa transportam, pamatojoties uz 1993.gada 2.jūlija Komisijas Regulas (EEK) Nr.2454/93, kas nosaka izpildes kārtību Padomes Regulai (EEK) Nr.2913/92 par Kopienas Muitas kodeksa izveidi 444.pantu, izmantojot kravas sarakstu vai aviācijas kravas pavadzīmi (Airwaybill), nosaku:
1. Novietojot pagaidu uzglabāšanā preces, izmantojot kravas sarakstu vai aviācijas kravas pavadzīmi (Airwaybill), vispārējo galvojumu muitas parāda un pievienotās vērtības nodokļa parāda, kas varētu rasties, nodrošināšanai galvenais parādnieks iesniedz un piemēro saskaņā ar “Metodiskajiem norādījumiem par galvojumu muitas parāda un pievienotās vērtības nodokļa nodrošinājuma piemērošanu Valsts ieņēmumu dienesta muitas iestādēs”, kas apstiprināti ar Valsts ieņēmumu dienesta 2004.gada 23.jūlija rīkojumu Nr.1137 “Par galvojumu muitas parāda un pievienotās vērtības nodokļa nodrošinājumu piemērošanu”, izņemot minēto metodisko norādījumu 57.2., 59.3., 86.4.apakšpunktu un 87., 88.punktu.
2. Galvenais parādnieks, iesniedzot un reģistrējot Valsts ieņēmumu dienesta Galvenajā muitas pārvaldē vispārējo galvojumu, iesniedz vispārējā galvojuma aprēķinu.
3. Galvenais parādnieks aprēķina vispārējā galvojuma apjomu preču pagaidu uzglabāšanai:
3.1. nosaka vidējo nodokļu summu, kas tika samaksāta par vienu kilogramu kravas pēdējo sešu mēnešu laikā (pirms vispārējā galvojuma saņemšanas);
3.2. nosaka vidējo nodokļu summu, kas būtu jāmaksā par galvenā parādnieka pēdējo sešu mēnešu (pirms vispārējā galvojuma saņemšanas) kopējo preču apjomu, kas atradās pagaidu uzglabāšanā, ja to izlaistu brīvam apgrozījumam;
3.3. Aprēķināto summu dala ar divi.
4. Kopējais muitas parāds un pievienotās vērtības nodokļa parāds, kas varētu rasties, par pagaidu uzglabāšanā novietotajām precēm nedrīkst pārsniegt vispārējā galvojuma un pievienotās vērtības nodokļa nodrošinājuma summu.
5. Ja galvojuma muitas parāda nodrošināšanai un pievienotās vērtības nodokļa nodrošinājuma apjoms nesedz muitas nodokļa un pievienotās vērtības nodokļa parādu, kas varētu rasties, galvenais parādnieks piecu darba dienu laikā palielina galvojuma muitas parāda nodrošināšanai un pievienotās vērtības nodokļa nodrošinājuma apjomu.
6. Pēc muitas iestādes pieprasījuma galvenais parādnieks sniedz visu informāciju par muitas parāda un pievienotās vērtības nodokļa parāda, kas varētu rasties, atbilstību galvojuma apjomam.
7. Novietojot pagaidu uzglabāšanā preces, izmantojot kravas sarakstu vai aviācijas kravas pavadzīmi (Airwaybill), preču uzskaite preču pagaidu uzglabāšanas vietās tiek veikta atbilstoši Valsts ieņēmumu dienesta 2004.gada 5.maija rīkojumam Nr.696 “Par preču uzskaiti preču pagaidu uzglabāšanas vietās”, neaizpildot preču pagaidu uzglabāšanas žurnāla (PPU) 8.aili “Iespējamais muitas parāds”.
8. Rīkojumu publicēt laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora pirmais vietnieks,
Galvenās muitas pārvaldes direktors A.Drulle

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!