• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par drošības naudas uzskaiti rūpnieciski audzētu lašu importam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.03.2005., Nr. 41 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103279

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts ieņēmumu dienesta rīkojums Nr.338

Par vispārējā galvojuma muitas parāda un pievienotās vērtības nodokļa nodrošinājuma piemērošanu, novietojot pagaidu uzglabāšanā preces, kas pārvietotas, piemērojot vienkāršotas procedūras gaisa transportam

Vēl šajā numurā

10.03.2005., Nr. 41

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts ieņēmumu dienests

Veids: rīkojums

Numurs: 337

Pieņemts: 04.03.2005.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts ieņēmumu dienesta rīkojums Nr.337

Rīgā 2005.gada 4.martā

Par drošības naudas uzskaiti rūpnieciski audzētu lašu importam

Lai nodrošinātu Komisijas 2005.gada 4.februāra Regulā (EK) Nr.206/2005, ar ko nosaka galīgos aizsardzības pasākumus rūpnieciski audzētu lašu importam noteiktās drošības naudas uzskaiti, nosaku:
1. Ievedot rūpnieciski audzētus lašus, piemērojot muitas procedūru laišana brīvam apgrozījumam un noformējot deklarāciju (VAD IM4), importētājs iemaksā drošības naudu VID depozītu kontā.
2. Muitas deklarācijas (VAD) 47.ailē ieraksta maksājuma veida kodu “30” (drošības nauda).
3. Drošības naudas aprēķinu veic manuāli.
4. Lai automatizētā muitas datu apstrādes sistēmā (turpmāk ASYCUDA) noformētā VAD 47.ailē tiktu norādīta drošības naudas summa, VAD 31.ailē (zem preces apraksta) norāda maksājuma veida kodu (piemēram, &30C&, ja maksājums veikts ar bankas pārskaitījumu). ASYCUDA sistēmā veicot lokālo pārbaudi, tabulā ieraksta aprēķina pamatu un drošības naudas summu.
5. Importētājs var pretendēt uz drošības naudas atmaksu, ja viena gada laikā no dienas, kad pieņemta muitas deklarācija (VAD IM4), vai trīs mēnešu laikā pēc dienas, kad paredzēts veikt maksājumu par precēm, atkarībā no tā, kura diena ir vēlāk, VID teritoriālajā muitas iestādē, kurā pieņemta muitas deklarācija (VAD IM4), iesniedz iesniegumu par drošības naudas atmaksu un šādus dokumentus:
5.1.maksājuma uzdevumu par faktiskās importa cenas samaksu;
5.2.eksportētāja valsts eksporta muitas deklarāciju.
6. Pamatotu šaubu gadījumā VID teritoriālā muitas iestāde ir tiesīga pieprasīt arī citus dokumentus (ja šie dokumenti nav iesniegti muitas iestādē):
6.1.pirkuma līgumu vai citu līdzvērtīgu dokumentu;
6.2.apdrošināšanas līgumu;
6.3.rēķinu;
6.4.pārvadājuma līgumu;
6.5.kuģa konosamentu (jūras transporta gadījumā).
7. Ja importētāja iesniegtie dokumenti sniedz pietiekamus pierādījumus uzrādītās preču cenas pamatotībai, VID teritoriālā muitas iestāde pieņem lēmumu par drošības naudas atmaksu importētājam.
8. Ja importētājs rīkojuma 5.punktā minētajos termiņos neiesniedz iesniegumu par drošības naudas atmaksu, VID teritoriālā muitas iestāde pieņem lēmumu par drošības naudas ieskaitīšanu budžetā.
9. Ja importētāja iesniegtie dokumenti nesniedz pietiekamus pierādījumus uzrādītās preču cenas pamatotībai, VID teritoriālā muitas iestāde pieņem lēmumu par drošības naudas ieskaitīšanu budžetā.
10. Lēmumu VID teritoriālā muitas iestāde sagatavo uz veidlapas, kas apstiprināta ar VID 2004. gada 11.jūnija rīkojumu Nr.887 “Par veidlapu apstiprināšanu”.
11. VID teritoriālā muitas iestāde lēmumu sagatavo trīs eksemplāros, no kuriem viens paliek muitas iestādē, otru nosūta VID Galvenās muitas pārvaldes Muitas maksājumu uzskaites daļai, bet trešo lēmuma eksemplāru nosūta importētājam.
12. VID teritoriālā muitas iestāde, pieņemot lēmumu par iemaksātās drošības naudas ieskaitīšanu budžetā vai atmaksāšanu importētājam:
12.1.neveic labojumus ASYCUDA datu bāzē;
12.2.pieņemto lēmumu nereģistrē Centrālajā muitas informācijas sistēmā.
13. VID Galvenās muitas pārvaldes Muitas maksājumu uzskaites daļa, pamatojoties uz VID teritoriālās muitas iestādes pieņemto lēmumu, ieskaita drošības naudu valsts budžetā vai importētāja norādītajā bankas kontā.
14. Rīkojumu publicēt laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora pirmais vietnieks,
Galvenās muitas pārvaldes direktors A.Drulle

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!