• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Otrdien, 1. martā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.03.2005., Nr. 41 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103289

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Piektdien, 4.martā

Vēl šajā numurā

10.03.2005., Nr. 41

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Otrdien, 1. martā


Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre:
– tikās ar Beļģijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Kristianu Verdonku (Christian Verdonck).

Aizsardzības un iekšlietu komisija:
– noraidīja likumprojektu “Grozījums Valsts drošības iestāžu likumā” izskatīšanai 1.lasījumā;
– atbalstīja izskatīšanai 1.lasījumā likumprojektu “Grozījums Prokuratūras likumā”;
– atbalstīja izskatīšanai 1.lasījumā likumprojektu “Grozījumi Ugunsdrošības un ugunsdzēsības likumā”.

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija:
– uzklausīja Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāta vadītājas I.Gudeles informāciju par likumprojektu “Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem” un nolēma šo jautājumu skatīt kādā no turpmākajām komisijas sēdēm;
– uzklausīja Valsts cilvēktiesību biroja direktora vietnieces D.Šmites, Analīzes daļas vadītājas L.Biksenieces un Informācijas un sabiedrisko attiecību daļas vadītāja A.Smiltenieka informāciju par aktuāliem cilvēktiesību jautājumiem Latvijā 2004.gadā

Bērnu tiesību aizsardzības apakškomisija:
– atbalstīja izskatīšanai 1.lasījumā likumprojektu “Grozījumi likumā “Par audzinoša rakstura piespiedu līdzekļu piemērošanu bērniem””;
– atbalstīja izskatīšanai 1.lasījumā likumprojektu “Grozījums Valsts probācijas dienesta likumā”.

Dzimumu līdztiesības apakškomisija:
– uzklausīja resursu centra sievietēm “Marta” pārstāves A.Bogdzevičas informāciju par Latvijas sieviešu organizāciju sadarbības tīkla forumu, kas notika 19. un 20.februārī Rīgā.

Sabiedrības integrācijas apakškomisija:
– uzklausīja čigānu biedrības “Nēvo Drom” vadītāja A.Berezovska un Jelgavas čigānu kultūras biedrības vadītāja H.Didžus, kā arī Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāta Mazākumtautību lietu departamenta direktora vietnieka D.Hanova un parlamentārās sekretāres I.Kalniņas informāciju par sabiedrības integrācijas procesu un problēmām čigānu biedrību skatījumā.

Izglītības, kultūras un zinātnes komisija:
– atbalstīja izskatīšanai 1.lasījumā likumprojektu “Par Konvenciju, ar ko nosaka Eiropas skolu statūtus”;
– atbalstīja izskatīšanai 1.lasījumā likumprojektu “Par Latvijas Republikas valdības un Japānas valdības līgumu par Japānas valdības neatmaksājamo tehnisko palīdzību Latvijai kultūras jomā – Latvijas Vēstures muzejam audiovizuālo iekārtu iegādei”.

Latvijas nākotnes attīstības apakškomisija:
– tikās ar izglītības un zinātnes ministri I.Druvieti un sprieda par zinātnes un augstākās izglītības jautājumiem.

Sporta apakškomisija:
– uzklausīja izglītības un zinātnes ministre I.Druvietes, Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta pārvaldes vadītāja A.Liekniņa, Sporta politikas nodaļas vadītājas A.Brūnes, Latvijas Olimpiskās komitejas prezidenta A.Vrubļevska un ģenerālsekretāra E.Fogeļa informāciju par pašreizējo situāciju Latvijā sporta politikas jomā, problēmām un iespējamajiem risinājumiem.

Juridiskā komisija:
– atlika likumprojekta “Valsts nodrošinātas juridiskās palīdzības likums” izskatīšanu 3.lasījumam līdz papildu informācijas saņemšanai;
– atbalstīja izskatīšanai 3.lasījumā likumprojektu “Grozījumi Civillikumā”;
– atbalstīja izskatīšanai 3.lasījumā likumprojektu “Grozījumi Civilstāvokļa aktu likumā”;
– atlika likumprojekta “Par nekustamā īpašuma piespiedu atsavināšanu valsts vai sabiedriskajām vajadzībām” izskatīšanu 2.lasījumam līdz papildu informācijas saņemšanai;
– atlika likumprojekta “Par nekustamo īpašumu atsavināšanu valsts vajadzībām Latvijas Nacionālās bibliotēkas projekta īstenošanai nepieciešamajā teritorijā” izskatīšanu 2.lasījumam līdz papildu informācijas saņemšanai.

Sociālo un darba lietu komisija izbraukuma sēdē Bauskas rajona Brunavas pagasta “Pilskalnos”:
– piedalījās Latvijā pirmā cilvēkiem ar invaliditāti pieejamā mācību un atpūtas centra atklāšanā.

Veselības aizsardzības apakškomisija:
– uzklausīja Veselības ministrijas pārstāvju, Latvijas Māsu asociācijas prezidentes J.Zālītes un slimnīcu māsu pārstāvju informāciju par medicīnas māsu darba nozīmi ārstniecības procesā un valsts politikas izstrādes gaitu māsu lomas nostiprināšanai veselības aprūpē.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija:
– atbalstīja izskatīšanai 2.lasījumā likumprojektu “Grozījumi likumā “Par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām””.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija:
– strādāja ar likumprojekta “Grozījums likumā “Par pilsētas domes, rajona padomes, novada domes un pagasta padomes deputāta statusu”” sagatavošanu 2.lasījumam.

Pašvaldību darbību reglamentējošo likumu izstrādes apakškomisija:
– uzklausīja valsts aģentūras “Mājokļu aģentūra” direktora N.Pēterkopa informāciju par dzīvojamo māju uzturēšanas un apsaimniekošanas tiesisko regulējumu.

Korupcijas, kontrabandas un organizētās noziedzības novēršanas un apkarošanas uzraudzības komisija:
– uzklausīja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka vietnieka A.Vilka, Ekonomikas ministrijas parlamentārā sekretāra Dz.Zaķa, Būvniecības departamenta direktora I.Pilmaņa un sabiedrības par atklātību “Delna” pārstāvja E.Pastara informāciju par spēkā esošās likumdošanas īstenošanu būvniecības nozarē Latvijā.

Mandātu un iesniegumu komisija:
– skatīja grozījumus Iesniegumu biroja pārskata sagatavošanas noteikumos.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!