• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Čīles Republikas vēstnieka iepazīšanās vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.03.2005., Nr. 41 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103331

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par augstākās izglītības pilnveidi

Vēl šajā numurā

10.03.2005., Nr. 41

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Čīles Republikas vēstnieka iepazīšanās vizīti

Pie ārlietu ministra

Vakar, 9. martā, ārlietu ministrs Artis Pabriks tikās ar Čīles ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Alvaro Garsiju Urtado, kas bija ieradies akreditācijas vizītē Latvijā. Vēstnieka rezidences vieta ir Stokholma.
Tikšanās laikā abas puses uzsvēra, ka līdzšinējās abu valstu attiecības ir bijušas labas, bet iespējama vēl plašāka sadarbība. Uzsverot Čīles sasniegumus ekonomikā, ministrs norādīja, ka Čīle varētu būt viena no aktīvākajām un svarīgākajām sadarbības partnerēm Latvijai Dienvidamerikā. Arī Čīles vēstnieks, kurš četrus gadus ir bijis Čīles ekonomikas ministrs, ir īpaši ieinteresēts abu valstu ekonomisko attiecību, sevišķi tirdzniecības, attīstībā. Vēstnieks norādīja, ka Čīle būtu ieinteresēta izmantot Latvijas pieredzi tirdzniecībā ar Krieviju, ar kuru Čīlei nav tiešu tirdzniecības attiecību, un piedāvāja Čīles palīdzību Latvijai politisko un biznesa kontaktu veidošanai Čīlē un Čīli kā atbalsta vietu ekonomiskajai sadarbībai ar Dienvidamerikas valstīm. Sarunā skarti arī jautājumi par diplomātisko pārstāvniecību atvēršanu un vīzu režīma liberalizāciju. Puses pārrunāja arī aktuālos jautājumus abās valstīs un reģionos, kā arī turpmākās sadarbības iespējas citās jomās.
Vēstnieka vizītes laikā Čīles vēstniecība ar Ārlietu ministrijas atbalstu 9. martā rīkoja ekonomiska rakstura semināru par tēmu “Sadarbības līgums starp Čīles Republiku un Eiropas Savienību: priekšrocības un ieguvumi Latvijas un Čīles divpusējās attiecībās”, kurā piedalījās Čīles un Latvijas amatpersonas.

Ārlietu ministrijas Preses centra un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!