• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas domes 2005. gada 1. marta saistošie noteikumi Nr. 90 "Grozījumi Rīgas domes 16.11.2004. saistošajos noteikumos Nr.76 "Personu, kurām nepieciešama pašvaldības palīdzība dzīvokļa jautājumu risināšanā, reģistrācijas un pašvaldības palīdzības sniegšanas kārtība"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.03.2005., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103416

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par baltiešu filmu prezentāciju Kanādā

Vēl šajā numurā

11.03.2005., Nr. 42

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rīgas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 90

Pieņemts: 01.03.2005.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.90

Rīgā 2005.gada 1.martā (prot. Nr.148, 16.§)

Grozījumi Rīgas domes 16.11.2004. saistošajos noteikumos Nr.76 “Personu, kurām nepieciešama pašvaldības palīdzība dzīvokļa jautājumu risināšanā, reģistrācijas un pašvaldības palīdzības sniegšanas kārtība”

Izdoti saskaņā ar Latvijas Republikas likuma “Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā” 14.panta septīto daļu

1. Izdarīt Rīgas domes 16.11.2004. saistošajos noteikumos Nr.76 “Personu, kurām nepieciešama pašvaldības palīdzība dzīvokļa jautājumu risināšanā, reģistrācijas un pašvaldības palīdzības sniegšanas kārtība” šādus grozījumus:

1.1. papildināt saistošos noteikumus ar 2.3.12. un 2.3.13.apakšpunktu šādā redakcijā:

“2.3.12. 1.reģistrā – personas, kuru ģimenē ir trīs (vai vairāk) nepilngadīgi bērni un kuru ienākumi nepārsniedz Ls 150 vienam cilvēkam, un kuras tiek izliktas no dzīvojamās telpas denacionalizētā vai likumīgajam īpašniekam atdotā mājā, pamatojoties uz tiesas spriedumu sakarā ar dzīvojamās telpas īres līguma, kas noslēgts uz noteiktu laiku, izbeigšanos Latvijas Republikas likuma “Par dzīvojamo telpu īri” 6.panta otrajā daļā minētajos gadījumos vai sakarā ar dzīvojamās mājas (dzīvojamās telpas) kapitālo remontu Latvijas Republikas likuma “Par dzīvojamo telpu īri” 28.4 panta otrajā daļā minētajos gadījumos, ja šīs personas pirms tam ar pārtraukumiem (dzīvesvieta pie laulātā, vecākiem, bērniem) arī lietojušas dzīvojamo telpu denacionalizētā vai likumīgajam īpašniekam atdotā mājā un ja šo personu lietošanā vai īpašumā nav citas dzīvojamās telpas Rīgā, Jūrmalā vai Rīgas rajonā.

Atzinumu par nepieciešamību sniegt personai pašvaldības palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā sniedz Rīgas bērnu tiesību aizsardzības komisija un Rīgas domes Komunālo un dzīvokļa jautājumu komiteja.

Lēmumu par to, vai persona ir tiesīga saņemt palīdzību un ir iekļaujama palīdzības reģistrā, ņemot vērā šī apakšpunkta otrajā daļā minēto atzinumu, vai arī lēmumu par personas izslēgšanu no palīdzības reģistra pieņem 1.6.punktā minētā komisija;

2.3.13. 7.reģistrā – politiski represētās personas, kuras dzīvo denacionalizētā vai likumīgajam īpašniekam atdotā mājā un lietojušas dzīvojamo telpu līdz īpašuma tiesību atjaunošanai, ja to lietošanā vai īpašumā nav citas dzīvojamās telpas Rīgā, Jūrmalā vai Rīgas rajonā.

Ja politiski represētā persona jau reģistrēta pašvaldības palīdzības saņemšanai 2.3.7.apakšpunktā vai 2.5.punktā noteiktajā kārtībā un rakstveidā izteikusi vēlēšanos reģistrēties pašvaldības palīdzības saņemšanai dzīvokļa jautājumu risināšanā šī apakš­punkta pirmajā daļā minēto personu grupā, to ar iepriekšējo reģistrācijas datumu iekļauj reģistrā pirms personām, kuras reģistrētas pēc 10.10.2003.”

1.2. papildināt saistošos noteikumus ar 3.1.20. un 3.1.21.apakšpunktu šādā redakcijā:

“3.1.20.noteikumu 2.3.12.apakšpunktā minētās personas:

— pases, bērna dzimšanas apliecības kopiju, uzrādot oriģinālu;

— tiesas sprieduma, kurš stājies likumīgā spēkā, kopiju, uzrādot oriģinālu;

— SD izziņu par atbilstību 2.3.12.apakš­punktā noteiktajiem kritērijiem;

— dzīvojamās telpas īres līguma kopiju, uzrādot oriģinālu;

3.1.21.noteikumu 2.3.13.apakšpunktā minētās personas:

— pases, bērna dzimšanas apliecības kopiju, uzrādot oriģinālu;

— dzīvojamās telpas īres līguma kopiju, uzrādot oriģinālu;

— politiski represētās personas apliecības kopiju, uzrādot oriģinālu.”

2. Saistošie noteikumi publicējami likumā noteiktajā kārtībā, tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc publicēšanas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

Rīgas domes priekšsēdētājs G.Bojārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!