• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par interneta portālu "Tava Eiropa". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.03.2005., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103438

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltkrievijas prezidenta īstenoto politiku

Vēl šajā numurā

11.03.2005., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par interneta portālu “Tava Eiropa”

Kur man būtu jāreģistrē mana kompānija Vācijā? Kas man būtu jāzina par nodokļiem Slovākijā? Kā varu uzzināt ko vairāk par Eiropas Savienības (ES) finansējuma programmām? Jaunais portāls “Tava Eiropa” sniedz atbildes uz šiem un daudziem citiem jautājumiem, piemēram, par uzņēmējdarbības sākšanu, kā iegūt piekļuvi finansēšanas un valsts pasūtījuma iespējām citās dalībvalstīs. Uzņēmumiem, kas vēlas veikt tirdzniecību un uzņēmējdarbību visā ES, visai bieži jāsadarbojas ar valsts pārvaldes iestādēm. Portāla “Tava Eiropa” mērķis ir šādu šķēršļu pārvarēšana un dzīves atvieglošana uzņēmējdarbībai Eiropas Savienībā. Portāla izveidošana ir pirmais solis ceļā uz Eiropas e-pārvaldes izveidi, un tas vienuviet palīdz uzņēmējiem orientēties.
Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietnieks Ginters Ferhoigens teica: “Ar šo iniciatīvu Eiropas Komisija atvieglo dzīvi uzņēmumiem un samazina pārrobežu administratīvo slogu. Jaunais portāls “Tava Eiropa” ir nozīmīgs solis ceļā uz visas Eiropas Savienības e-pārvaldi.” Vienotā tirgus komisārs Čārlijs Makrīvijs piebilda: “Esmu pārliecināts, ka “Tava Eiropa” tīmekļa vietnes iniciatīva būs nozīmīga, palīdzot uzņēmējiem un pilsoņiem izmantot vienotā tirgus priekšrocības darba vietu apzināšanā, uzņēmējdarbības uzsākšanā un valsts pasūtījuma iespēju izmantošanā. Eiropas Savienība pieder tās pilsoņiem, un “Tava Eiropa” palīdz tiem izmantot šīs iespējas.”
Uzņēmējiem Eiropas Savienības iekšējā tirgū ir jāsaskaras ar daudziem izaicinājumiem. Piemēram, administratīvās procedūras kompānijas reģistrēšanai citā dalībvalstī un personāla sociālās nodrošināšanas jautājumu kārtošana var mazināt uzņēmumu vēlmi paplašināt savu darbību citās dalībvalstīs. Daudzi tamlīdzīgi šķēršļi eksistē, lemjot par juridiskās struktūras izvēli jaunai kompānijai. Kompānijai nākas apgūt valsts rūpniecības un tirdzniecības noteikumus. Tai ir jāievēro vides, nodokļu un grāmatvedības standarti. Turklāt uzņēmumiem nepieciešamas konsultācijas, kā piedalīties konkursos uz valsts pasūtījumu citās dalībvalstīs, jo likumdošana viņiem garantē šādas tiesības.
Portāls “Tava Eiropa” piedāvā palīdzību uzņēmumiem visā to pastāvēšanas laikā, sniedzot informāciju par tiesību aktiem visās dalībvalstīs (jo īpaši attiecībā uz uzņēmumu reģistrāciju). Portāls informē par uzņēmumu pārņemšanu, finansiālu un cita veida palīdzību, par pieteikumiem valsts pasūtījumiem, par darba likumdošanu, sociālo nodrošināšanu un noteikumiem ārvalstu darbiniekiem, kā arī informāciju par situāciju tirgū.
Turklāt arī informācija ES pilsoņiem, kas jau bija pieejama Iekšējā tirgus ģenerāldirektorāta lapā un mājas lapā “Administratīvo dienestu dialogs ar pilsoņiem”, ir iekļauta portālā “Tava Eiropa”. Tīmekļa vietnē ir atrodamas ap 1300 informatīvās valstu lapas, un jau tiek gatavotas jaunas. Lietotājs izvēlas nozari, piemēram, nodarbinātību, patērētāju aizsardzību vai mācību iespējas citā ES dalībvalstī, un tad meklē konkrētāku tēmu, piemēram, “darba meklēšana”, “rēķina atvēršana bankā” vai “augstākā izglītība” un viņu interesējošo valsti. Tīmekļa vietne sniedz informāciju par tiesību aktiem ES līmenī un konkrētajā dalībvalstī, kā arī ieteikumus praktiskai rīcībai. Portālā ir arī saites ar citiem Eiropas Komisijas konsultāciju un informācijas dienestiem, piemēram, Europe Direct (IP/03/986), Citizens’ Signpost Service (IP/02/1110), kas par brīvu piedāvā individualizētus padomus, un SOLVIT (IP/02/1110), kas palīdz koriģēt kļūdainu ES likumu lietošanu. Portāls “Tava Eiropa”: http://europa.eu.int/Your Europe.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!