• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltkrievijas prezidenta īstenoto politiku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.03.2005., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103439

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par EP deputātu prasību tiesā par Saeimas deputāta N.Kabanova izteikumiem

Vēl šajā numurā

11.03.2005., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltkrievijas prezidenta īstenoto politiku

Vakar, 10. martā, Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Aldis Kušķis debatēs par Baltkrievijas politieslodzīto rezolūciju vērsās pret prezidenta Aleksandra Lukašenko īstenoto represiju politiku Baltkrievijā, kas novedusi pie neskaitāmiem cilvēka pamattiesību un brīvību pārkāpumiem, kā arī pie pilnīgas plašsaziņas līdzekļu vārda brīvības ierobežošanas.
Eiropas Parlaments izskatīja un pieņēma rezolūciju par politieslodzīto stāvokli Baltkrievijā. EP rezolūcija prasa tūlītēju Mihaila Mariņiča un visu pārējo politieslodzīto atbrīvošanu Baltkrievijā. Aldis Kušķis uzskata, ka šī rezolūcija ir nozīmīgs politisks dokuments, ar kuru Eiropas Parlaments ir gan apliecinājis savu stingro pozīciju, gan paredzējis atbalsta pasākumus Baltkrievijas demokrātiskajiem spēkiem.
Eiropas Parlaments rezolūcijas tekstā ir iekļāvis A.Kušķa ierosinājumu atzīt Baltkrievijas režīmu par diktatūru un pasludināt Baltkrievijas prezidentu A.Lukašenko par diktatoru.
Aldis Kušķis savā runā teica: “Eiropai ir jāveicina pilsoniskās sabiedrības veidošanās process Baltkrievijā , kur sabiedrība nav tik inerta, kā brīžiem Eiropā tiek domāts. Cilvēki vēlas un ir gatavi paust savu viedokli, un es esmu pārliecināts, ka Baltkrievijas tautas un demokrātijas līderu cīņa ir pelnījusi Eiropas Savienības visplašāko atbalstu – morālo un finansiālo, jo noziedzīgais Lukašenko režīms nežēlīgi viņus “apkaro”.”
Citi dokumentā paredzētie pretpasākumi ietver diktatora un viņa režīma administrācijas pārstāvju banku aktīvu iesaldēšanu, vīzu liegumu iebraukšanai ES, neatkarīgu izmeklēšanu par cilvēktiesību pārkāpumu faktiem u.c. Rezolūcijā īpaši uzsvērts, ka politiskās sankcijas pret Baltkrieviju ir vērstas tikai pret režīma administrāciju un nekādā veidā neattiecas uz baltkrievu tautu, kuras demokrātiskā cīņa ir īpaši atbalstīta šajā dokumentā.
EP deputāts Aldis Kušķis ir priekšsēdētāja vietnieks delegācijai attiecībām ar Baltkrieviju.

Sandra Biseniece, EP deputāta A.Kušķa konsultante

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!